Karabağlar Yaylası için AB destekli proje

Karabağlar Yaylası için AB destekli proje
Muğla Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, Menteşe’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Karabağlar Yaylası için...

Muğla Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, Menteşe’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Karabağlar Yaylası için AB destekli yeni bir projeye başlayacaklarını söyleyen Dernek Başkanı Mehmet Üzümlüoğlu, söz konusu projede Karabağlar Yaylası’nın bitki örtüsü ve ekonomisi gibi konuların ele alınacağı belirtti.

Sinem Karakaya

Muğla Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği üyeleri, Menteşe’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek, dernek çalışmalarına yönelik açıklamada bulundu. Muğla Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği olarak Muğla Valiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Menteşe Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Karabağlar Yaylası için ortak bir çalışma planladıklarını belirten Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Üzümlüoğlu, Karabağlar Yaylasının bitki örtüsü ve ekonomisi gibi konuların alınacağı geniş bir projeye başlayacaklarını duyurdu.

Proje için 114 Bin TL. hibe geldiğini ve bu hibe doğrultusunda projeye başlayacaklarını söyleyen Muğla Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Üzümlüoğlu, “Karabağlar Yaylası’nın korunması için yeni bir projeye başlıyoruz. Muğla Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği olarak Karabağlar Yaylasını sahip olduğu kendine has doğal ve kültürel değerlerini korumak, dünya mirası açısından önemini anlatmak ve karşılaşılan sorun ve tahribatların yöre insanlarının sözcükleriyle aktarmak için belgesel, web sitesi, kitapçık ve broşür hazırlanmıştır. ‘Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’ tarafından desteklenen proje kapsamında hazırlanan görsel materyaller ve ‘Başka Karabağlar Yaylası Yok!’ belgeseli web sitemizde yayınlanmaktadır. Dernek olarak Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı GEF Küçük Destek Programı SGP tarafından desteklenen ‘Karabağlar Yaylası’nda Biyoçeşitliliğin ve Kültürel Peyzaj Alanlarının Sürdürülebilir Kullanımı’ isimli projemizi uygulamaya devam ediyoruz. Bu proje kapsamında amacımız, Karabağlar Yaylası’nın korunması ve sürdürülebilir kullanımına dair sivil halk, stk, yerel yönetimler ve kamu kurumları nezdinde farkındalık oluşturmak, yaylada ekolojikve kültürel mirasa yönelik tahribatın önlenmesi için somut adımların atılmasını sağlamaktır. Proje amaçlarımıza ulaşmak için Karabağlar Yaylası üzerinde yetki ve sorumluluk sahibi olan kurumlar ve yerel yönetimler, üniversite ve meslek odaları gibi bilimsel çalışmalar gerçekleştiren kurum, kuruluşlar, ilgili sivil toplum kuruluşları ve Karabağlar Yaylası için gönülden destek vermek isteyen kişileri bir araya getirmek hedeflenmektedir. Ayrıca yayla kültürünü oluşturan eski sakinlere ve bölgeye yeni taşınan kişilere, bölgenin hassas ekosistemi ve yapılması gerekenler aktarılacaktır” dedi.

Açıklamanın ardından Dernek Başkanı Üzümlüoğlu, programa katılan basın mensuplarıyla Karabağlar Yaylası için fikir alışverişinde bulundu.

Bu haber toplam 654 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.