KARABAĞLAR'DA MAHSUR KALAN HAYVANLAR KURTARILDI

KARABAĞLAR'DA MAHSUR KALAN HAYVANLAR KURTARILDI
Muğla merkez ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Bazı evler ve tarım arazileri sular altında kalırken, bazı bölgelerde ise hayvanlar mahsur kaldı. Menteşe Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü...

Muğla merkez ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Bazı evler ve tarım arazileri sular altında kalırken, bazı bölgelerde ise hayvanlar mahsur kaldı. Menteşe Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, Karabağlar Yaylası’nda büyükbaş ve küçükbaş hayvanları sular altında kalmaktan kurtardı.

Menteşe ilçesinde etkisini sürdüren yağış nedeniyle Düğerek, Yaraş ve Karabağlar mahalleleri ile Yayla mevkisi ve çevre yolundaki bazı tarım alanları su altında kaldı. Bazı mahallelerde de yoğun su birikintileri oluştu.

Karabağlar Yaylası Alle Kavağı mevkisinde Hüseyin Ölmez'e ait ahırda su baskını nedeniyle hayvanların mahsur kaldığı bilgisi üzerine Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye ekipleri çalışma yürüttü.

Ahırdaki 4 büyükbaş, 5 küçükbaş hayvan ile yavru köpekler ekiplerin çalışması sonucu kurtarılarak güvenli bölgeye alındı.

Menteşe Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, şiddetini sürdüren yağışlar nedeniyle vatandaşların Karabağlar Yaylası mevkisinde zorunlu haller dışında bulunmamaları, bölgeye gideceklerin de ara yolları kullanmamaları istendi.

Bu haber toplam 192 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.