Karaca, afet sonrası İnlice’de

Karaca, afet sonrası İnlice’de
Fethiye'de sabah erken saatlerde meydana gelen fırtına ve ardından başlayan yağmur etkili oldu. Saatteki hızı 60-70 km'yi bulan fırtına İnlice Mahallesinde hortuma yol açtı. Ağaçlar yıkıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca,...

Fethiye'de sabah erken saatlerde meydana gelen fırtına ve ardından başlayan yağmur etkili oldu. Saatteki hızı 60-70 km'yi bulan fırtına İnlice Mahallesinde hortuma yol açtı. Ağaçlar yıkıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İnlice Mahallesi’ne giderek, bölgedeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Selahattın İnce

Şiddetli yağmur nedeni ile Fethiye merkezde zaman zaman yollar su ile doldu. Karaçulha Mut Deresinde sular iyice yükseldi. Saatteki hızı 60-70 km’yi bulan fırtına ağaçları ve büfelere ait dolapları yıkarken, İnlice Mahallesi’nde meydana gelen hortumda ağaçları yıktı. Bazı ağaçlar park halindeki araçların üzerine yıkılırken, bir barakada hortumun etkisi ile yıkıldı.

KARACA, “YERİNDE TESPİTLER YAPTIK”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca İnlice bölgesinde yaşanan doğal afetten sonra bölge halkıyla bir araya geldi. Bölgedeki sıkıntıları tek tek inceledi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “İlçemizde gece yarısı başlayan fırtına ve gök gürültülü sağanak yağış yer yer hasarlara neden oldu. Özellikle sabah 09.00 civarında yeniden başlayan şiddetli rüzgar Göcek, İnlice mahallesinde hortuma dönüşmüştür. Belediye olarak ilk önce ulaşımı sağlamak üzere yollara devrilen ağaç ve savrulan molozları ivedilikle temizledik. Daha sonra Mahalle Muhtarımız Cevat Kundakçı ile yerinde tespitler yaptık, zarar gören bazı yurttaşlarımla görüştük. Gereken yapılıyor ve yapılmaya devam edecek” dedi.

BELEDİYE EKİPLERİ YOĞUN MESAİ İÇİNDE

Fethiye Belediyesi’ne bağlı ekipler ise, Fethiye’nin 41 Mahallesi’nde yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etti. Sahil Bandı’nda suyun yükselmesi, denizde yaşanan fırtına sonrası kıyıya vuran kirliliği de temizleyen ekipler, diğer kurumlara da destek verdi. Fethiye’de bazı mahallelerde ağaçlar devrilirken, kordon boyunda bulunan büfelerin dolapları yıkıldı. Aşırı yağışında etkili olduğu Fethiye’de Köprübaşı Mevki ve Salıpazarı çevresi su ile doldu. Araçlar geçmekte zorlandı. Fethiye kordon boyunda bağlı olan tekne sahipleri zarar gelmemesi için önlemlerini aldı.

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.