Karaca, devam eden projeler hakkında bilgiler verdi

Karaca, devam eden projeler hakkında bilgiler verdi
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, Çalış bölgesindeki sahil düzenlemesinin 17 Mayıs tarihinde, sahil bandının ise 15 Nisan’da biteceğini...

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, Çalış bölgesindeki sahil düzenlemesinin 17 Mayıs tarihinde, sahil bandının ise 15 Nisan’da biteceğini belirtti.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan ve Fethiye Belediyesi’nin yapmakta olduğu çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca sözlerine, Türkiye Voleybol Kadınlar 2. Ligi Playoff Final Etabı 1. Grup'taki tüm maçlarını kazanarak Sigortashop Kadınlar 1. Ligi'ne yükselen Fethiye Bahçeşehir Spor Kulübü takımını tebrik ederek başladı.

“SAHİL DÜZENLEMESİ 17 MAYIS TARİHİNDE SONA ERECEK”

Fethiye Belediyesi’nin Türkiye’deki ender borçsuz belediyeler arasında yer aldığı belirten Başkan Karaca, “Sezona yetiştirebilmek için mücadele verdiğimiz bazı projelerimiz var. Daha önce de bu çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmiştik.  Çalış sahil düzenlemesinin Mayıs'ın 17'si itibariyle bitiş tarihi var. 7 milyonluk bir projemiz! Ve şuan itibariyle zamanında biteceğini tahmin ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde yine yerinde incelemeler yaptık.  Bu bölgedeki bütün altyapı çalışmaları bitti. Üstyapı çalışmaları başladı. Yine sahil bandıyla ilgili elektrik tellerinin yeraltına alınması, kanalizasyon hatlarının bazılarının yenilenmesi, asbest borularının yenilenmesi ile ilgili bir projemiz vardı. Burada altyapıyı bitirdik, üstyapıya başladık. Nisan'ın 10'u itibariyle, en geç Nisan’ın 15’i itibariyle bütün sahil bandı düzenlemesini bitiriyoruz. Sadece aydınlatmalarla ilgili bölüm kalacak. Orada da Nisan'ın 15’inde aydınlatma direkleri gelecek ve yerinde montajından sonra bölgedeki yürüyüş yolları ve peyzaj çalışmasına geçeceğiz. Onları da 12 Mayıs itibariyle, bayramla beraber tamamlayacağız” diye konuştu.

“BÜTÜN SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Fethiye merkezde yapılan altyapı çalışmalarının da hızlı bir şekilde ilerlemekte olduğunu söyleyen Karaca, “Yine 3,5-4 milyonluk bir projemiz vardı. Bahriye Üçok Parkı. O da planladığımız gibi gidiyor. Son aşamaya geldik. Onu da bayrama kadar bitiriyoruz. Cumhuriyet Caddesi, İnönü Caddesi, Ölüdeniz Caddesi, Mustafa Kemal Bulvarı’nda yapmış olduğumuz ihaleler sonuçlandı. İhaleyi alan firma ile birlikte sözleşme imzalayacağız. Ölüdeniz Caddesi’ndeki altyapı çalışmaları bitti. Kanalizasyon yenileme işlemleri önümüzdeki günlerde devam edecek. Petek Sitesi ile Ölüdeniz Caddesi arası kaldı. Onu da 15 - 20 gün içerisinde superonline giriyor, kanalizasyon hatları yenileniyor, asbest boruları yenileniyor. Ve akabinde de ihalesini yaptığımız, kaldırımları ve aydınlatmaları ile birlikte Mayıs'ın 30'u itibariyle yolu tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

“OVACIK BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALARIMIZ BAYRAM ÖNCESİ SONLANACAK”

Ovacık ve Hisarönü bölgelerinde yapılmakta olan çalışmalara da değinen Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “ En büyük problem Ovacık-Hisarönü bölgesinde. Biz oradaki vatandaşlarımıza da söyledik. Bu projenin iki yıllık bir bitiş tarihi var. İhale ile ilgili süreç tarihi vardı. Burada Ovacık Hisarönü’ndeki Atatürk Caddesi ve Ovacık bölgesinde ilgili çalışmamızı da Ramazan Bayramı’na kadar bitireceğiz. Zaten orada yaşayan vatandaşlarımıza ve turizmci esnaflarımıza da böyle belirtmiştik.  Ovacık bölgesinde kendi imkanlarımızla ihale yapmadan Fen İşleri Müdürlüğü'müz ile Nisan'ın 30'u itibariyle yolu tamamlayacağız. Dün MUSKİ ve Fen işlerimiz ile Muğla’da toplantı yaptık, onlar da altyapı çalışmalarını en kısa sürede bitirecek. Bayrama kadar Atatürk caddesini de trafiğe açacağız. İstediğimiz şekilde gitmeyen durum oldu. Hisarönü bölgesinde ve barlar sokağında… Biz bu bölgenin ihalesini yapmıştık. Daha önce MUSKİ altyapı ile ilgili çalışma yapmayacağını söylemişti. Sonrasında aradan çıkarmak istediklerini söylediler. Oradaki bütün çalışma bitiyor. Biz yapmış olduğumuz ihaleler tamamlandığı için kaldırım ve dekoratif taş döşemesine hemen şimdi başlayacağız. Nisan'ın 30'u itibariyle hayata geçireceğiz. Patlangıç bölgesinde pazaryeri bölgesinde kendi emeklerimizle enerji üreten pazaryeri yapıyoruz. Orada da 350 – 400 bin belediyemizin bir geliri olacak. Onunla ilgili de hiçbir eksiklik yok. Şu an itibariyle planladığımız şekilde Haziran'ın 30'u itibariyle bize teslim edecekler. Montajlama başladı. Altyapısı bitti. Haziran'ın 30'u itibari ile Saygıdeğer Fethiye halkımızın da kullanımına sunulacak” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIMIN BİR KURUŞ PARASINI KİMSEYE YEDİRTMEM”

Başkan Karaca, yapılan çalışmaların titiz bir şekilde devam ettiğini de belirterek, “Benim bir yapım vardır ve bunu hemen hemen herkes bilir. Ben vatandaşımın ve devletimin bir kuruş parasını hiç kimseye yedirtmem. Yapılmakta olan ihale şartnamelerinin dışında yapılan bir usulsüzlük var ise; hiç beklemem gereğini yaparım” ifadelerinde bulundu.

Bu haber toplam 307 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.