Karakuş: Siyasetle işim olmaz

Karakuş: Siyasetle işim olmaz
Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının seçim tarihi 11 Mayıs olarak belirlendi. Oda Başkanı Bülent Karakuş “ Benim odada siyaset yaptığım dedikodusunu üretiyorlar....

Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının seçim tarihi 11 Mayıs olarak belirlendi. Oda Başkanı Bülent Karakuş “ Benim odada siyaset yaptığım dedikodusunu üretiyorlar. Benim siyasetle işim olmaz. Siyasetle işi olanlar belli. Kendileri siyaset yapıyorlar sonra bizi karalıyorlar. Kim bir partinin il yönetim kurulu üyesi önce ona baksınlar. Benim siyasetle işim olmaz” dedi.

Seçim tarihi 11 Mayıs

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odaların seçimleri Şubat ve Mart aylarında yapılacaktı. Seçimler bakanlar kurulu kararı ile ertelenmişti. Ertelemenin ardından yeni seçim takvimi belli oldu. Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının seçimi 11 Mayıs tarihinde yapılacak. Oda yönetimi seçim tarihiyle ilgili olarak İl Seçim kurulundan resmi tarihi aldı.

Odada 17 komite oluştu

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş seçim süreci ve diğer olaylarla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Bülent Karakuş “ Bildiği üzere seçimlerimiz ertelenmişti. Yeni seçim tarihi 11 Mayıs olarak belirlendi. Muğla’da yapılacak olan oda seçimlerinde 17 ayrı komite bulunuyor. Üyelerimizin yapılacak olan seçimlere yüksek oranda katılım sağlamasını bekliyoruz” dedi.

Siyaset yapanlar belli

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “ Benim oda da siyaset yaptığım söylentilerini yayıyorlar. Benim siyasetle işim olmaz. Sadece bir siyasi partinin kayıtlı üyesiyim. Üyesi olduğum partinin hiçbir kolunda resmi görevim yok. Benim siyaset yaptığımı söyleyenler kendileri aktif siyaset yapıyorlar. Kamuoyunu asılsız söylemlerle yanıltmaya çalışanlar bir siyasi partinin yönetim kurulunda ve il ikinci başkanlığını yürütüyor. Şimdi soruyorum ben mi siyaset yapıyorum onlar mı siyaset yapıyor. Benim oda başkanı olduktan sonra bir siyasi partiye geçiş yapacağım ve belediye başkan adayı olacağım söylentilerini de bu arkadaşlar yayıyor. Benim siyasetle işim yok. Hiçbir partiden hiçbir yere aday değilim. Siyaseti ancak oda başkanlığım bittikten sonra belki düşünürüm” dedi.

Aile şirketim var

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “ Benimle ilgili olarak yok 100 tane yok 200 tane arabam varmış. Oda başkanlığını kullanarak resmi kurumlara arabaları kiralıyormuşum. Bu tamamen bir yalan ve hayal ürünüdür. Çamur at izi kalsın politikası uyguluyorlar. Babamdan kalan bir aile şirketim var.  2 yıldır da bu şirketimin başında oğlum görev yapıyor. 2006 yılından buyana araç kiralama işi yapıyoruz. 23 tane aracımız var. Bunlardan sadece bir tanesi resmi kuruma ihale karşılığında kiralanmıştır. Diğer araçların tamamı özel sektöre kiralanmıştır.” dedi.

Odadan maaşımız yok

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı hiçbir oda başkanın maaşı yoktur. Sadece aylık 160 lira oturum paramız var. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım 8 yıldır bu oturum parasını hiç almadık. Oturum paralarını öğrencilere burs olarak veriyoruz” dedi.

Bu haber toplam 512 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.