Karantinaya uymayanlar KYK yurduna gönderildi

Karantinaya uymayanlar KYK yurduna gönderildi
Coronavirüs (Covid- 19) salgın hastalığı ile etkin mücadele kapsamında hakkında karantina tedbiri uygulanan iki vatandaş, karantina tedbirine uymadıklarının...

Coronavirüs (Covid- 19) salgın hastalığı ile etkin mücadele kapsamında hakkında karantina tedbiri uygulanan iki vatandaş, karantina tedbirine uymadıklarının tespit edilmesi üzerine Muğla Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait yurda gönderildi.

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Coronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı ile etkin mücadele kapsamında  alınan tedbirleri büyük bir kararlılıkla uygulanırken, denetimler de en üst seviyelere çıkartıldı. Kaymakamlık koordinesinde Coronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı ile etkin mücadele kapsamında alınan tedbirlerin büyük bir kararlılıkla uygulanmasına devam edilirken, denetimler esnasında haklarında ikametlerinde karantina tedbiri uygulanmasına rağmen iki vatandaşın izinsiz olarak ikametleri dışına çıktıkları tespit edildi.

6 BİN 300 TL İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Her iki vatandaş hakkında Yatağan Polis Merkezi Amirliğinde adli makamların bilgisi dâhilinde TCK 195. Maddesi gereği adli tahkikat başlatılırken, Hıfzıssıhha Kanunu 282. Maddesi gereği kişi başı 3 bin 150 TL olmak üzere toplamda 6 bin 300 TL idari para cezası uygulandı. Her iki şahıs da 14 günlük karantina tedbirlerinin kalan kısımlarının tamamlamaları içi polis refakatinde Muğla Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt Müdürlüğüne gönderildi.

Yetkililer haklarında karantina tedbiri uygulanan vatandaşların kesinlikle tedbirlere uymalarını isteyerek, uyulmaması halinde gerek adli gerek ise idari işlemlerin yapılarak, karantina sürelerinin tamamlanması için Muğla KYK Yurduna gönderileceğinin özellikle bilinmesini istediler.

Yetkililer ayrıca vatandaşlardan zorunlu olmadıkça evlerinde kalmalarını ve Coronavirüs (Covid-19) salgın hastalığının tam anlamıyla kontrol altına alınmadan ev ziyaretlerine gidilmemesini tavsiye ettiler.

Bu haber toplam 634 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.