Karar 20 Nisan’da

Karar 20 Nisan’da
Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi'nde 24 Mayıs 2020 tarihinde Ramazan Bayramının ilk günü erkek arkadaşı Ahmet Selim Kemaloğlu tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar’ın cinayetinin ikinci duruşması...

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kötekli Mahallesi'nde 24 Mayıs 2020 tarihinde Ramazan Bayramının ilk günü erkek arkadaşı Ahmet Selim Kemaloğlu tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar’ın cinayetinin ikinci duruşması Muğla Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada tanık olarak olay mahallinde olan polis ve ekipleri olay gününü anlattı. Davanın karar duruşması 20 Nisan’a ertelendi.

Sinem Korkmaz

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’nde 24 Mayıs 2020 sevgilisi Ahmet Selim Kemaloğlu tarafından bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar cinayetinin ikinci duruşması Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci duruşmaya Şenpınar'ın annesi Aruz Şenpınar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, Kadın Hakları Derneği üyeleri ve taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Selim Ahmet Kemaloğlu ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu.

Duruşmada olay günü görevli olan polis memurları ile 112 Acil Servis ekipleri tanık olarak dinlendi. Polis memurları, pencereden eve girdiklerinde Ahmet Selim Kemaloğlu’nun göğsünde bıçak olduğunu ve Zeynep Şenpınar’ın yüzüstü hareketsiz bir şekilde bulduklarını söyledi. Polis memurları Kemaloğlu’nun göğsünden bıçağı çıkararak üzerlerine yürüdüğünü, dengesini kaybedince şahsın üzerinde atladıklarını belirttiler.

Şüpheli ölüm anonsu ile olay yerine gittiklerini belirten polis memurları, camı taşla kırarak içeri girdiklerini, o sırada Zeynep’in yüzüstü hareketsiz yattığını ve katil zanlısı Ahmet Selim Kemaloğlu’nun ise göğsüne bıçak saplanmış halde sırt üstü yatakta yattığını söylediler. Memurlar, “Sanık göğsüne saplı bıçağı çıkararak üzerimize yürüdü. Dış kapıyı kapatmaya çalıştı, ayağımızı kapıyı kapatmasın diye kapının arasına koyduk. Ardından silahlarımızı çektik. Şahıs yaralı olduğu için biraz sendeleyince üzerine atladık ve sanığı etkisiz hale getirdik. Daha sonra içeri giren 112 ekipleri Zeynep Şenpınar’ın ex olduğunu söyledi. Ahmet Selim Kemaloğlu’nun sağlık ekipleri tarafından tedavisi yapıldı ve hastaneye kaldırıldı” dedi.

Katil zanlısının ilk duruşmada olayı hatırlamadığı ve psikolojik tedavi gördüğünü iddia etmesi üzerine mahkeme heyeti tarafından katil zanlısı “Akıl sağlığı raporu” istenmişti fakat raporun henüz gelmediği öğrenildi.

Öte yandan davanın karar duruşması 20 Nisan’a ertelendi.

Davayı takip etmek isteyen Zeynep Şenpınar’ın yakınları, arkadaşları ve çok sayıda kadın derneğinin üyeleri de adliyeye geldi.

OLAY

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Zeynep Şenpınar 24 Mayıs 2020 tarihinde erkek arkadaşı boksör Ahmet Selim Kemaloğlu tarafından Kötekli’deki evinde öldürüldü. Zeynep Şenpınar’ın cinayetten 2 hafta önce Kemaloğlu’ndan şiddet gördüğü iddiasıyla polis merkezine giderek şikayetçi olmuştu. 15 gün evden uzaklaştırma cezası verildiği ve ardından şikayetini geri çekmişti. Kemaloğlu’nun 28 Ağustos 2019 tarihinde ‘cinsel saldırı ve kasten yaralama’  suçundan gözaltına alındığı ve savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Ağırlaştırılmış müebbet istemiyle iddianame, Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmişti. İddianame ile birlikte olay sırasında Zeynep Şenpınar'ın kaçıp kurtulmak istediği ancak saldırgan tarafından darp edilerek, eve geri götürüldüğü öğrenilmişti.

Bu haber toplam 460 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.