KARAR, EĞLENCE SEKTÖRÜNÜ MEMNUN ETMEDİ: “KORKUMUZ, SİVİL İTAATSİZLİĞİN BAŞLAMASI”

KARAR, EĞLENCE SEKTÖRÜNÜ MEMNUN ETMEDİ:  “KORKUMUZ, SİVİL İTAATSİZLİĞİN BAŞLAMASI”
***Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 49 gündür kapalı olan kafe ve restoranların 1 Haziran’dan itibaren 07.00-21.00 arasında hizmet verebileceğini...

***Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Coronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 49 gündür kapalı olan kafe ve restoranların 1 Haziran’dan itibaren 07.00-21.00 arasında hizmet verebileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre eğlence mekanları, birahane ve gece kulüpleri gibi işyerleri ise kapalı kalmaya devam edecek.

***Muğla Turizm Gastronomi Yeme İçme Eğlence İşletmecileri Derneği (TURİDER) Başkanı Mahmut Kaytankaş gazetemize yaptığı açıklamada, yayımlanan genelgeden memnun olmadıklarını dile getirerek, “İnsanların 15-20 aydır işletmeleri kapalı. Bu işletmeler itaatsizlik yapıp işletmelerini açabilirler. Korkumuz, sivil itaatsizliğin başlaması” dedi.

Beritan Yücel

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri" konulu genelge gönderdi. Yayımlanan genelgede eğlence mekanları, birahane ve gece kulüpleri gibi işyerlerinin kapalı kalmaya devam edecek olması Muğla’da faaliyet gösteren yeme-içme eğlence işletmecileri tarafından tepkilere neden oldu.

Açıklanan genelgeden memnun olmadıklarını dile getiren Muğla TURİDER Başkanı Mahmut Kaytankaş, eğlence mekanlarının saat 21.00’da kapanacak olmasının turizm bölgesi olan Muğla için yeterli olmadığını ifade etti. Başkanı Mahmut Kaytankaş, “İşletmelerin açılıyor olması ve açılan mekanlarda kapanma saatinin 21.00 olması bizim için devlet tarafından atılan bir adım ama maalesef yeterli değil. Özellikle turizm bölgelerindeki insanlar çalışma hayatları devam ettiği için gece dışarı çıkacak olacakları saat 20.00-21.00’dir. Ama işletmeler o saatte kapanacak” dedi.

Eğlence sektörü için hiçbir adım atılmadığını ifade eden Başkan Kaytankaş, “Eğlence sektörü, barlar, kulüpler ve müzisyenleri de kapsayan bir yapı bununla ilgili toplantımızda olacak” ifadelerini kullandı.

“KORKUMUZ SİVİL İTİATSİZLİĞİN BAŞLAMASI”

Türkiye genelinde en çok zorlanılan konunun eğlence sektörüne bağlı olan işletmelerin isyan etme durumunda geldiğini ifade eden Başkan Mahmut Kaytankaş, “Korkumuz sivil itaatsizliğin başlaması” dedi. Kaytankaş, şöyle devam etti:

“İnsanların 15-20 aydır işletmeleri kapalı. Bu işletmeler itaatsizlik yapıp işletmelerini açabilirler. Zaten Türkiye genelinde yaşanan bir ruhsat problemi var. Bu ruhsat problemi Türkiye genelinde aynı. Belediyeler nedeniyle mekanlar mecbur kalmış ve içkili kafeterya ruhsatı alamadığı için bar ruhsatı verilmiş. Bunu Muğla’da da yaşıyoruz. Menteşe Belediyesi’nin uygulamasında özellikle içkili kafeterya ruhsatı yok. İşletmeler bar ya da birahane ruhsatı almak zorunda kalmıştır. Yani içkili lokanta ruhsatı vermiş olup bar gibi çalışan işletmeler var. Tabi bu durum diğer üyeler arasında engel yaratıyor. Uygulama sadece Menteşe Belediyesi’nde değil tüm Türkiye genelinde ruhsat sorunu var.”

“MİLLETVEKİLLERİ DESTEKÇİMİZ”

TURİDER Başkanı Kaytankaş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bizlerde Çevre ve Şehirliği Bakanlığı Yerel Yönetimlerden Ruhsat Mevzuatları ile ilgili bir açıklama istedik. Bu bilgi doğrultusunda içkili kafeterya ruhsatı verilebiliyor ise bu haksızlık neticesinde 15 aydır kapanan ve belediyelerden dolayı verilmeyen ruhsatlar dolayı da üyelerimiz belediyeleri mahkemeye verme kararı aldılar. Bu konu ile ilgili de bir süreç içerisindeyiz bekliyoruz. ‘Karardan dolayı memnuniyet var mı?’ diye sorarsanız da memnun değiliz. Çünkü hak, hukuk ve adalet şeklinde bir açılım bekledik biz. 21.00’a kadar olan bu açılma turizm bölgelerinde ilk etapta 23.00-24.00 olabilirdi ama ne yazık ki turizm bölgelerini kapsayan bir genelge yok.  Muğla için ise AK Parti milletvekilleri bizlere desteklerini bunun ile ilgili de bakanlık nezdinde turizm bölgeleri için görüşme yapacaklarını dile getirdiler ve onlardan da bilgi bekliyoruz. Akabinde de Vali Beyle bir toplantı talep edeceğiz. Turizm bölgesi olarak tüm Muğla ilini kapsayan bir toplantı talep edip birlikte bir çözüm önerimiz olacak”

Bu haber toplam 343 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.