Kararı mezarı başında okudu

Kararı mezarı başında okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker’in annesi Güzel Eker’in suikast davası kararını oğluna mezarı başında okuduğu ortaya çıktı. Öte yandan Marmaris Karakol...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker’in annesi Güzel Eker’in suikast davası kararını oğluna mezarı başında okuduğu ortaya çıktı. Öte yandan Marmaris Karakol Amiri Başkomiser M.O.’nun o gece mermim mitti diyerek olay yerinden ayrıldığı daha sonra M.O’nun telefonunda Bylock çıktığı ve 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptığı öğrenildi.

15 Temmuz gecesi Marmaris'te yaşananları konu alan kitap ve belgeselleri ile tanınan Gazeteci Kenan Gürbüz’ün Cumhurbaşkanı'na suikast girişimi ve sonrasındaki gelişmeler ile 224 gün süren dava sürecini anlatan kitabı “Pandoranın Kutusu Açıldı” yayınlandı.

Mermim bitti diye gitmiş

Kitapta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi sırasında çatışmalar devam ederken mermisinin bittiğini söyleyerek olay yerini terk ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Marmaris Karakol Amiri Başkomiser M.O.’nun, Bylock kullanıcısı olduğunun tespit edildiği ve hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açıldığı vebaşkomiserin 6 yıl 3 ay hapis cezasına çaptırıldığı ortaya çıktı.

Mahkeme Kararını Şehit Oğlunun Mezarında Okumuş.

Davanın karar duruşması sonrasında, Marmaris’te şehit olan Polis Memuru Nedip Cengiz Eker’in annesi Güzel Eker’in, sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırılması üzerine şehit oğlunun mezarını ziyaret ederekkararı oğlu ile paylaştığı bilgisi de kitapta yer alıyor.

Güzel Eker “Mahkemenin kararını açıkladığı gün şehidimin mezarına da gittim, mezarında onunla konuştum. Kararı oğlumla paylaştım. Öptüm mezarının taşlarını, buz gibi taşlarını öptüm. ‘Bak annem, katillerin yakalandı, gereken cezalar verildi. Mezarında sen rahat uyu şehidim.’ dedim. Oğlumla saatlerce mezarında konuştum. Mahkemede yaşananları anlattım. Oğluma katilinin yakasına yapışmak istediğimi ama engel olduklarını söyledim.”

Acılı şehit annesi şöyle devam ediyor: “Cengiz'im yok şimdi. Onun fotoğraflarıyla konuşuyorum. Sabah kalkıyorum onunla konuşuyorum. Oğlumu şehit eden katili mahkemede gördüm.  O an yaşadığım acı tarifsizdi. O an onu orada ellerimle öldürmek istedim ve sonra oğlumun güzel yüzü gözümün önüne geldi ‘Yapma anne, üzme kendini...’ dedi. O zaman o katili Allah'a havale ettim. Biz şehit aileleri olarak bu katillerin idam edilmesini istiyoruz.” diyerek duygularını yazarla paylaşmış.

“Tarihe Not Düşmek İstedim”

Gazeteci Kenan Gürbüz, “Bugün, aradan yarım asırdan fazla zaman geçmesine rağmen hâlâ 1960 Yassıada yargılamalarını konuşuyoruz. İnanıyorum ki Muğla'da görülen Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi davası da uzun yıllar konuşulacak. Bu kitabı kaleme almamdaki en önemli neden de; busuikast girişimi ile sonrasındaki sürece tanıklık eden bir gazeteci olarak, tarihe bir not düşmek istedim.” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 926 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.