Kardeşe tahliye kararı

Kardeşe tahliye kararı
Muğla’nın Menteşe ilçesinde üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili sanıklar Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı’nın yargılanmasına 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tanıkların...

Muğla’nın Menteşe ilçesinde üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in öldürülmesiyle ilgili sanıklar Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı’nın yargılanmasına 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Tanıkların dinlendiği mahkeme, Mertcan Avcı’nın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verildi. Dava 26 Nisan’a ertelendi.

Sinem Korkmaz

Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından vahşice katledilen Pınar Gültekin cinayetiyle ilgili davanın üçüncü duruşması Muğla Adliyesi’nde görüldü görüldü. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Davada Cemal Metin Avcı’nın eşi Eda Avcı’nında içinde bulunduğu 3 tanık dinlendi.  Sanıklardan Mertcan Avcı yurt dışı çıkış yasağıyla tahliye edilirken, dava 26 Nisan tarihine ertelendi.

“YAPSA YAPSA BAĞ EVİNDE YAPAR DEDİM”

Görülen davada tanık olarak dinlenen katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın boşanma sürecinde olduğu eşi Eda Avcı,  “Olayı bende herkesle birlikte öğrendim. Salı günü sabah saat 06.50’de kayınpederim aradı. Cemal’in Pınar’ı öldürdüğünü öğrendim. Pazartesi günü Cemal’in Akyaka’da olduğunu akşamüzeri öğrendim. Avukatım Pınar ile ilişkisi olduğunu söyledi. Bağ evi sürekli kullandığımız, her hafta sonumuzu orada geçirdiğimiz bir yerdi. Pınar’ın günlerdir kayıp olduğunu sosyal medyadan biliyordum. Cemal ile ilişkisi olduğunu öğrenince yapmış olabileceğini düşündüm ve yapsa yapsa bağ evinde yapar diye düşündüm. Orada görmek istedim ve bağ evine gittim. Ev bıraktığım gibi değildi. Büyük bir temizlik yapılmıştı. Kayınvalidem, kayınpederim ve ortağımız ile birlikte bağ evinde 20 dakika kadar bulunduk. Kullanılmayan bir ev değildi. Sosyal medyada rahmetli kızın fotoğrafları paylaşılıyordu. İlişkileri olduğunu öğrenince, Pınar’ın da 4 gündür kayıp olduğunu düşünce yapmış olabilir diye düşündüm. Benimde bir kızım var. Olayla ilgili hiçbir bilgim yok. Mercan iş yerinde çalışıyordu. Daha sonra Mertcan’a sorduğumda böyle bir şey olmayacağını, abisinin böyle bir şey yapmayacağını söyledi” dedi.

“4 GÜN BOYUNCA YEMEK YEMEDİ”

Öte yandan Cemal Metin Avcı’nın gözaltına alınmadan önce 4 gün boyunca yemek yemediğini söyleyen Eda Avcı, “ Cemal normalde sakin bir insandı. Gözaltına alınmadan önce 4 gün boyunca yemek yemedi. Ne oldu diye sorduğumda önemli bir şey yok diye geçiştirdi. Zaten sessiz, sakin biriydi daha da içine kapandı” şeklinde konuştu.

“MERTCAN SÜREKLİ ABİSİNE YARDIM EDİYORDU”

Olayın olduğu süreçte sanık Mertcan Avcı’da herhangibir gariplik olmadığını söyleyen Mertcan Avcı’nın kız arkadaşı Bensu C. “Mertcan 5 senelik erkek arkadaşım. Mertcan ile sürekli konuşuyorduk. Sürekli abisine iş yerinde yardım ediyordu. Hareketlerinde bir farklılık yoktu. O gün içkileri taşımaya gittiğini söyledi. Olay akşamı görüşmedik. Daha sonra Mertcan bana abisinin Pınar Gültekin olayına ilişkin gözaltına alındığını söyledi. Başkasından duyma, benden duy diyerek abisinin alındığını söyledi. Mertcan sürekli abisine yardım ediyordu. Elimde mesajlaşmalarımız var” şeklinde konuştu.

Diğer bir tanıklardan Arda A. İse, “Olayla ilgili bir bilgim yok. Pınar’ın arkadaşı Selver beni aradı, Pınar’a ulaşamadığını söyledi. Cemal’e sormam için rica etti. Selver’in ricasıyla Cemal’i aradım. Pınar’ı ne zaman gördüğünü sordum. Pınar’ı uzun zamandır görmediğini söyledi. Akyaka küçük yer bir şeylerin konuşulduğunu duyduğum için sordum haberin var mı seni tehdit ediyormuş dedim. Cemal, haberi olmadığını ve tehdit etmediğini söyledi. Akyaka’da konuşulduğu kadarıyla para istediği ve araba istediği mevzuları olmuş” dedi.

Öte yandan bir diğer tanık Mehmet Yusuf Özkan, SEBGİS aracılığıyla bağlantı gerçekleştirilemedi.

“İFTİRALARLA ARTIK ÖLÜYORUZ”

Mahkemenin adaleti sağlayamayacağını söyleyen Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin, “Cemal’in baştan sona kadar tek kişi olmadığını söyledim. Kardeşi de yardım etmiştir. Ölü bir insanın damağını bile açamazsınız. Eğer Cemal tek kişiyse Pınar’ı cenin haline getiremezdi. Eğer ölmeden önce yapmış olsa bile bunu yapamaz. Cemal kesinlikle yalnız değildir. Kardeşi ile birlikte yapmıştır. Bizim canımız gitti. İftiralarla artık ölüyoruz. Kızımın kaybolduğu gece, onlarca telefon geldi. Kızını orada gördük, burada gördük diye. Adamı kaçırmaya çalışıyorlardı. İki kardeş, kızımı katlettiler. Benim başıma gelenler bu olaya normal gözüyle bakanların da başına gelsin. Bu saatten sonra iyi bir adalet çıkacağına inanmıyorum. Hakim olarak davadan çekilin” dedi.

“BURADA ÇIKACAK ADALETE İNANMIYORUM”

Anne Şefika Gültekin ise, “Ailecek kızımı pişirdiler yediler. Yalancı şahitler bitsin artık. Bizimde namusumuz var. Şerefimiz var. Buradan çıkacak adalete inanmıyorum” dedi.

Pınar Gültekin cinayetine ilişkin 4 Ocak tarihinde görülen ikinci davada mahkeme, Pınar Gültekin’in babasının reddi hâkim isteği, avukatının da talebinin değerlendirilmesi üzerine davayı 15 Şubat’a ertelemişti.

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.