KARGI KOYU’NUN ÖZELLEŞTİRME İTİRAZLARI REDDEDİLDİ

KARGI KOYU’NUN ÖZELLEŞTİRME İTİRAZLARI REDDEDİLDİ
BERİTAN YÜCEL--Resmi Gazete’nin 9 Eylül’deki sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre Kargı Koyu’nun özelleştirilmesiyle ilgili yapılan itirazlar reddedildi.Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Datça’da...

BERİTAN YÜCEL--Resmi Gazete’nin 9 Eylül’deki sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre Kargı Koyu’nun özelleştirilmesiyle ilgili yapılan itirazlar reddedildi.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Datça’da ‘korunacak doğal alan’ ilan edilen ve zeytinliklerin bulunduğu denize sıfır bir burnun özelleştirilmesi ile ilgili itirazlar reddedildi. Mülkiyeti hazineye ait olan yeşilliğe, otel, günübirlik tesis, park alanı ve otopark yapılması kararlaştırılmıştı.

Muğla’da, mülkiyeti hazineye ait, denize sıfır, doğal ve arkeolojik sit alanları, ihale yoluyla satışa çıkarılmaya ve özelleştirilmeye devam ediyor. Resmi Gazete’nin 5 Nisan’daki sayısında, Cumhurbaşkanlığı Kararında, Datça’da hazineye ait bir burunun özelleştirileceği yer almıştı. Kargı koyu yakınlarındaki arazinin, korunacak doğal alan olduğu ve zeytinliklerin bulunduğu belirtildi. Denize sıfır olan alana, otel, günübirlik tesis, park alanı ve otopark yapılması kararlaştırılmıştı.

Resmi Gazete’nin 9 Eylül’deki sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre Kargı Koyu’nun özelleştirilmesiyle ilgili yapılan itirazlar reddedildi.

Yayımlanan karar şu şekilde:

“Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan Muğla ili, Datça ilçesi, Datça Mahallesi, 213 ada 1 parsele ilişkin olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan ve 5/4/2021 tarihli ve 3778 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanan “Otel Alanı (E:0.30, Yençok:2 Kat), Günübirlik Tesis Alanı (E: 0.08, Yençok: 4.50 m'dir, asma kat dâhil edilmesi halinde Yençok: 5.50 m), Park Alanı, Doğal Karakteri Korunacak Alan, Zeytinlik Alan, Trafo Alanı, Kumsal-Plaj, Dere, Otopark ve Yol” kullanım kararları getirilmesine yönelik 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5.000 ölçekli İlave Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli İlave Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve Değişikliğine, askı sürecinde yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda; itirazların reddedilmesine, iş bu Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususlarında Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına, 3194 sayılı İmar Kanununun ek 3 üncü maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3 üncü geçici 29 uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Bu haber toplam 897 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.