Karikatür Yarışmasını Kazananlara Ödülleri Verildi

Karikatür Yarışmasını Kazananlara Ödülleri Verildi
Muğla’da 5. Ulusal Karikatür Yarışması ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde, Muğla Büyükşehir...

Karikatür Yarışmasını Kazananlara Ödülleri Verildi

Muğla’da 5. Ulusal Karikatür Yarışması ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Toprak” konulu karikatür yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden 216 karikatürist 333 karikatür ile katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 5. Ulusal Karikatür Yarışması ödül töreni ve sergisi gerçekleştirildi. Sergiye Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, muhtarlar, karikatüristler ve sanatseverler katıldı.

Karikatür sanatının, yöneticileri eleştiren ve toplumu gerçekten uyandıran bir sanat dalı olduğu için ve beş altı sayfa yazılacak olan çok önemli mesajları içeren bir metinin yerine iki üç çizgiyle çok daha farklı ve çok daha güzel mesaj verebilen bir sanat dalı olduğunu dile getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Sulanmayan topraklarda, demokrasiyle ilgili bütün kısıtlamalara rağmen yine susuz topraklarda susuzluğa rağmen açabilen çiçekler var. Biz karikatür yarışmasına başlarken karikatür sanatının çok özgün, çok farklı toplumsal sorunları dile getiren, yöneticileri eleştiren ve toplumu gerçekten uyandıran bir sanat dalı olduğu için ve beş altı sayfa yazılacak olan çok önemli mesajları içeren bir metinin yerine iki üç çizgiyle çok daha farklı ve çok daha güzel mesaj verebilen bir sanat dalıdır. Özgürlük adına, demokrasi adına, toplumun sözcüsü haline gelebildiği için karikatür yarışmasını başlattık. Gençlerimizi gördükçe bunun ne kadar doğru bir proje olduğunu görüyoruz. Bu sene toprak konulu olarak başlığı koyduk. Toprak konusunda da büyük bir saldırı karşısındayız. Toprağın önemi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak onun işlenmesinin daha doğru olacağına hep beraber karar verdik. Bizim sloganımız var ‘Toprağını Satma Ürününü Sat’, kırsalda üret kıyıda tüket diyorum. Toprağımıza sahip çıkmalıyız, tohumumuza sahip çıkmalıyız.  Toprakla ilgili görüşlerini, düşüncelerini, yaşanan olaylarla ilgili eleştirilerini karikatürist arkadaşlar tuvale döksün istedik. Çok değerli jüri üyelerimiz var. Ben huzurlarınızda bütün jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu yarışmanın seviyesini onlar sayesinde oldukça yüksek tutuyoruz.” Dedi.

‘Toprak’ konulu karikatür yarışması ödül töreni ve sergi açılışında konuşma yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş; “Büyükşehir belediyemiz tarafından düzenlenen 5. Ulusal Karikatür Yarışmasında toplandık. Gerçekten ülkemiz geneline baktığımızda bunu yapabilen birkaç İlden bir tanesi Muğla Büyükşehir Belediyesi’dir. Çünkü karikatür insanla toplumu bir araya getiren, çizdiği resimlerle, karikatürlerle düşündüren, güldüren, eleştiren ve eleştiri ortamını gerektiren bir durum. Bu tür karikatür yarışmalarına ev sahipliği yapıyoruz. Amacımız bu karikatür yarışmalarının daha çok yaygınlaşması. Artık her şey çok güzel olmaya başladı. Yavaş yavaş bu tür etkinlikler sadece Muğla’da Menteşe’de değil tüm Türkiye’de olması temenni ediyorum. Tüm yarışmacıları tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Türkiye’de yaşanılabilecek tüm olumsuzluklara karşı birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesinin önemini vurgulayan Musa Gümüş birinci, Mehmet Zeber ikinci, Mehmet Açıkalın üçüncü oldu. Yarışmada Muammer Bilen, Satılmış Akın, Kevney Ensar Bahadır mansiyon ödüllerinin sahibi oldu. 18 yaş altı ödülleri Aylin Işın ve Tuna Erkan’a verildi. Yarışmanın Turan Özdemir özel ödülü Sima Aysuda Baysal’a verildi.  ( Sinem Karakaya – Neval Çolak )

Bu haber toplam 564 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.