KARNELER DİJİTAL ORTAMDA VERİLECEK

KARNELER DİJİTAL ORTAMDA VERİLECEK
2020-2021 eğitim-öğretim yılı karneleri tüm sınıf kademelerinde 18 Haziran 2021 Cuma gününden itibaren dijital ortamda (e-Okul) öğrencilerin erişimine açılacak. Covid-19 tedbirleri kapsamında öğrencilere 18 Haziran Cuma günü...

2020-2021 eğitim-öğretim yılı karneleri tüm sınıf kademelerinde 18 Haziran 2021 Cuma gününden itibaren dijital ortamda (e-Okul) öğrencilerin erişimine açılacak. Covid-19 tedbirleri kapsamında öğrencilere 18 Haziran Cuma günü basılı karne verilmeyecek ve okullarda karne etkinlikleri düzenlenmeyecek.

2 Temmuz 2021 Cuma günü sona erecek olan 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı karneleri ve belgeleri 2 Temmuz’dan itibaren velilerin talepleri doğrultusunda okul müdürlüklerince basılı olarak verilecek.KARNELER DİJİTAL ORTAMDA VERİLECEK

"153 BİN 249 ÖĞRENCİ YAZ TATİLİNE BAŞLAYACAK"

2 Temmuz 2021 Cuma Günü 2020-2021 Eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte Muğla'da  resmi ve özel 789 okulda, 153 bin 249 öğrenci yaz tatiline başlayacak. 2020-2021 Eğitim öğretim yılının kapanışı ve karne etkinliği 2 Temmuz tarihinde gerçekleşecek.

21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında tüm okul öncesi ve ilköğretim kurumlarında öncelikle okulların kendi imkânları ile yapacakları faaliyetler olmak üzere, yerel imkânlar ve diğer kamu kuruluşları işbirliğinde öğrencilerin ihtiyaçlarına göre okul müdürlüklerince belirlenecek faaliyetler gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler, öğrencilerin ihtiyaçlarına göre akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda okula ve sınıfa özel düzenlenmelerle yapılacak.

21 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında ortaöğretim düzeyindeki tüm resmî ve özel okullarda sorumluluk ve mazeret sınavları tamamlanacak, ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edecek.

Ayrıca uzaktan eğitim sürecinde lise öğrencilerinin daha fazla desteklenmesine ihtiyaç duyulduğu tespit edilen başta sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler olmak üzere tüm alanlarda eğitim ve öğretim faaliyetleri planlanacak.

OKULLAR YAZ BOYU AÇIK

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı  planlamaları doğrultusunda bir buçuk yıl sürecek olan UDEP (Ulusal Destekleme Programı) kapsamında yaz dönemi telafi programı hayata geçirilecek ve 5 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’a kadar sürecek. Okullar yaz boyu açık kalacak ve dileyen öğrenciler bu tarihler arasında okullarında planlanan sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler başta olmak üzere farklı alanlarda eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılabilecek. Yaz dönemi telafi eğitimi programı kapsamında öğrenciler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecek.

Eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenlere Covid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak HES kodu sorgulaması yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan “Arkadaş” adlı yaz tatili etkinlik kitabı ilkokul öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

Bu haber toplam 255 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.