Karya Kadın Derneği: “Davanın sahibi ve takipçisi olacağız”

Karya Kadın Derneği: “Davanın sahibi ve takipçisi olacağız”
Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Karya Kadın Derneği,  Muğla'nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi'nde Zeynep Şenpınar'ın erkek arkadaşı...

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Karya Kadın Derneği,  Muğla'nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi'nde Zeynep Şenpınar'ın erkek arkadaşı tarafından katledilmesine yönelik açıklama yaptı. “Kadın cinayetleri politiktir” ifadelerine yer verilen açıklamada, davanın takipçisi olacaklarına vurgu yapıldı.

Muğla’da milli boksör erkek arkadaşı Selim Ahmet K. tarafından katledilen Zeynep Şenpınar ile ilgili Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Karya Kadın Derneği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun etkin uygulansın” denildi.

Karya Kadın Derneği tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Menteşe’de genç bir kadın arkadaşımız en yakınındaki erkek Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından Kötekli Mahallesinde oturduğu evde vahşice katledildi. Bildiğimiz kadarı ile Zeynep katilden daha önce de şiddet görmüştü ve tehdit edilmişti. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu ve sistematik bir biçimde artığını biliyoruz. Kadınlar, evindeyken öldürülürler, boşanmak ister öldürürler, sevgiliyken, ayrılmak isterler öldürülürler, sokakta öldürülürler, tecavüze uğrarlar, yakılırlar! Katillerin ve suçluların erkek adalet karşısında hep bir bahaneleri, toplumun hep ‘ama ile başlayan, ölen kadını yargılayan, katili aklamaya çalışan, bir yaşamın son bulduğunu görmeyen karanlık cümleleri’ vardır. Katiller, suçlular iyi hal indirimleri ile aflarla dışarı salınırlar. Sonra biz ‘kadına yönelik şiddet neden durdurulamıyor’ diye sorarken yeni bir kadın cinayeti ile uyanırız. Bu ülkede, ‘6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve İstanbul Sözleşmesinin etkin uygulanmaması sonucu, Devlet’in koruması ve güvencesi altında olan kadınlar her gün birer ikişer hunharca ve vahşice katlediliyor.’  Şiddetin durdurulması toplumdaki tüm toplumsal cinsiyet eşitsizliği mekanizmalarının kaldırılması, eşitliğin sağlanması ve hukukun etkin uygulanması ile mümkündür. Daha Güleda Cankel’in acısı içimizde taptaze dururken, öğretmen adayı bir kadın arkadaşımızı; Zeynep Şenpınar’ı kaybettik. Elbette ki biz kadınlar Zeynep Şenpınar’ı katleden Selim Ahmet Kemaloğlu en ağır cezayı alana kadar bu davanın sahibi ve takipçisi olacağız. Devleti ve yargı organlarını ‘bir kez daha bu cinayetler olmasın’ diye acil olarak ciddi önlemler almaya çağırıyor, devleti idare edenlere, tüm mekanizmaları ile 6284 sayılı yasayı ve İstanbul sözleşmesini etkin uygulamak zorunda olduğunu hatırlatıyoruz. Öfkeliyiz, acılıyız ama korkmadan yılmadan bu ülkede kadınlar ve çocuklar, katillerin, istismarcıların zulmünden kurtulana, gerçek adalet sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Bu haber toplam 687 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.