Katı Atık Bedeline Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Katı Atık Bedeline Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor
SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde su faturalarına yansıyan fiyatlar sosyal medya da tepkilere yol açmıştı. Bunun üzerine Menteşe Belediyesi...

SİNEM KARAKAYA- Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde su faturalarına yansıyan fiyatlar sosyal medya da tepkilere yol açmıştı. Bunun üzerine Menteşe Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi basın açıklaması yapmıştı. Fakat faturalara yansıyan fiyatları gören vatandaşların sosyal medyada tepkileri git gide büyüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden gelen açıklamada; “Söz konusu tarife Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’nın atık su alt yapı ve evsel katı atık bertaraf tesis tarifelerinin belirlenmesinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin yönetmelik gereğince bir zorunluluk olması sebebiyle su faturalarına yansıtılmıştır. Tarifeler yine aynı yönetmelik gereğince ilçe belediye meclislerince oluşturulmakta mevzuat kaynaklı zorunluluk gereğince su faturalarıyla tahsil edilen ücretler ilçe belediyelerimize aktarılmaktadır. Su faturalarında görülen artış yukarıda anlatılan hususla alakalı olup Büyükşehir Belediyemizce su ve atık su bedeli tarifelerimizde her hangi bir güncelleme yapılmamıştır.” Denilmişti.

Su faturalarının yüksek gelmesine vatandaşlar sosyal medyadan; “Esnafa Bir Kazık Da Menteşe Belediyesinden. Gözümüz aydın olsun, nur topu gibi bir ‘Katı Atık Toplama-Arıtma Bedelimiz’ oldu bu sabah. Menteşe Belediye Meclisinin kararı ile ilçedeki tüm işyerlerinden, neye göre hesaplandığı anlaşılamayan bir ‘Sorma-Ver’ parası daha eklendi faturalara. ‘Artık Yeter’ demenin zamanı gelmedi mi?” diyerek tepki göstermişti.

Öte yandan Menteşe’de bir esnaf dükkânına gelen Kasım ayı su faturasının sosyal medyada yayınlanması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. 32,16 TL olması gereken Kasım ayı faturasının ilçe belediyesi katı atık toplama-taşıma bedeli 1. 784,09 TL yansıtılarak 2. 156, 57 TL olması görenleri şoke etti. Dönem sonu fatura bedelini gören vatandaşların isyanı halen daha devam ediyor. Her esnafa farklı gelen ilçe belediyesi katı atık toplama-taşıma bedeli vatandaşların aklında soru işreti bırakıyor.

 

Bu haber toplam 2236 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.