Katilin cezai ehliyeti tam çıktı

Katilin cezai ehliyeti tam çıktı
Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’nde kız arkadaşı Zeynep Şenpınar'ı bayram sabahı bıçaklayarak vahşice katleden ardından da aynı bıçakla kendisini yaralayan boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’nun cezai ehliyetinin...

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’nde kız arkadaşı Zeynep Şenpınar'ı bayram sabahı bıçaklayarak vahşice katleden ardından da aynı bıçakla kendisini yaralayan boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’nun cezai ehliyetinin tam olduğu bildirildi. Muğla Barosu Başkanı ve Şenpınar ailesinin Avukat Cumhur Uzun, “şüphelinin ceza ehliyetinin tam olduğu saptanmıştır” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Menteşe’nin Kötekli Mahallesi’nde eski sevgilisi tarafından bıçaklanarak katledilen Zeynep Şenpınar davasına ilişkin açıklamalardada bulundu. Aynı zamanda Şenpınar ailesinin avukatı olan Uzun, Zeynep Şenpınar’ı öldüren Selim Ahmet Kemaloğlu’nun cezai ehliyetinin tam olduğu söyledi.

KATİL RUHSAL PROBLEMLERİNİN OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Avukat Cumhur Uzun, “Ülkemizin kanayan yarası haline gelen ve el birliğiyle mutlaka çözmemiz gereken temel sorunlardan bir tanesi haline gelmiş olan kadın cinayetlerinin ne yazık ki bir tanesi 24 Mayıs 2020, bayram günü, öğrenim için ilimizde bulunan Zeynep Şenpınar'ın boksör sevgilisi tarafından canavarca hisle ve eziyet çektirilerek öldürülmesi suretiyle gerçekleştirilmişti. Bu vahşet düzeyindeki olayın yargılamasının yapıldığı Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık, savunmasında olaya ve olay anına ilişkin hiçbir şeyi hatırlamadığını ve kendisinin ruhsal problemlerinin olduğunu iddia etmiş ve bu iddia karşısında sanığın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını ve akıl sağlığının, ceza ehliyeti diye isimlendirdiğimiz, Türk Ceza Kanunu'nun 32. maddesindeki yeterliliğe sahip olup olmadığını araştırma hükümlülüğü doğmuştu. Bununla ilgili incelemeyi yürüten Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu sanığın geçmiş tıbbi kayıtlarını da irdelemek, kendisi sanığı incelemek ve sanığın dosyaya yansıyan beyanlarını değerlendirmek suretiyle esaslı ve detaylı bir inceleme yaparak sanığın ceza ehliyetinin yerinde olup olmadığını irdelemiş ve bu yaptığı inceleme sonucunda Türk Ceza Kanunu'nun 2. bölümünde yer alan, ceza ehliyetini azaltan ya da ortadan kaldıran nedenler içindeki akıl hastalığının sanık yönünden tam olduğunu ve sanığın yapmış olduğu eylemin bütün sonuç ve değerlerini bilebilecek durumdayken bu suçu işlediğini, yani ceza ehliyetinin tam, eksiksiz, olduğuna karar vererek bu durumu raporuyla mahkemeye bildirmiş bulunmaktadır” dedi.

cezalandırılmayı gerektiren bir durum karşısında sanığın, bu cezadan muaf olamayacağının kanıtlanmış olduğunu söyleyen Uzun, “Bu gelişme sonucunda bir gün bile ceza alacak olsa gerekli olan ceza ehliyetinin eksiksiz olduğu, yargılamanın ceza ehliyeti tam, şüpheli üzerinden yürütüleceği, bunun sonunda da dosya bütününe yansıyan deliller çerçevesinde cezalandırılmayı gerektiren bir durum karşısında sanığın, bu cezadan muaf olamayacağının kanıtlanmış olduğunu görüyoruz. Bu aşamadan sonra dosya içeriğinde sanık savunması ve esas hakkındaki mütalaalara doğru giden süreç başlamamış bulunmaktadır. Bu sürecin ne kadar süreceğini önümüzdeki günlerde takip ederek öğreneceğiz. Önemli bir gelişme olan Adli Tıp Kurumu'nun ceza ehliyeti kısmı tamamlanmıştır ve şüphelinin ceza ehliyetinin tam olduğu saptanmıştır” şeklinde konuştu.

OLAY

Muğla’nın Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi'nde Zeynep Şenpınar ile eski erkek arkadaşı Selim Ahmet Kemaloğlu arasında 24 Mayıs'ta yaşanan tartışmada bıçakla yaralanan genç kız hayatını kaybetmişti. Vücudunda kesici alet yarası olan Kemaloğlu, tedavisinin ardından tutuklanmıştı.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Kemaloğlu'nun avukatının talep ettiği akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumunca düzenlenecek raporun beklenmesine ve dosyada bulunan eksiklerin tamamlanması amacıyla duruşma ertelemişti.

Bu haber toplam 394 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.