Kavaklıdere Bakırcılığı coğrafi işaret alma yolunda

Kavaklıdere Bakırcılığı coğrafi işaret alma yolunda
Kavaklıdere Kaymakamı Demet Dinç Özay, Belediye Başkanı Mehmet Demir’in girişimleri ve Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl’ün...

Kavaklıdere Kaymakamı Demet Dinç Özay, Belediye Başkanı Mehmet Demir’in girişimleri ve Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl’ün çalışmaları ile Kavaklıdere Bakırcılığı’nın coğrafi işaret almasına yönelik çalışmalara başlanmasına karar verildi.

Haber Merkezi

Kavaklıdere Bakırcılığı’nın coğrafi işaret almasına yönelik çalışmalara başlanmasına karar verildi.

İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, İl Müdür Yrd. Filiz Karacaağaç ve Tanıtma Şube Müdürü Mehtap Yıldız, Kavaklıdere’de Bakırcılar çarşısında faaliyet gösteren bakırcı ustalar ile bir araya gelerek, ilçede üretilen bakır işlemeciliğine has özelliklere yönelik incelemelerde bulundu.

İncelemeler sonucunda yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

“Kavaklıdere ilçesinde bakırcılık yörenin en eski el sanatı olma özelliğini koruyor. Yörede bakırcılık babadan oğula geçen bir zanaat. Bir dönem 200’ü geçen usta sayısı bugün yalnızca 13usta hizmet vermekte. Çırak da yetişmeyen mesleğin geleceği tehlikede. Bir dönem tüm Batı Anadolu’nun bakır imalathanesi olan Kavaklıdere’de bulunan bakır fabrikası yakın geçmişte kapatıldı.”

Bu haber toplam 633 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.