Kavaklıdere Belediye Başkanlığı; “Yetki, sorumluluk ve kontrol başkanlığımıza ait”

Kavaklıdere Belediye Başkanlığı;  “Yetki, sorumluluk ve kontrol başkanlığımıza ait”
***Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kavaklıdere Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında bedeli Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenen üst yapı çalışmalarının “Kavaklıdere’de 17 Bin metrekarelik üst...

***Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Kavaklıdere Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamında bedeli Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenen üst yapı çalışmalarının “Kavaklıdere’de 17 Bin metrekarelik üst yapı tamamlandı” başlıklı, basına servis edilen haberin üzerine Kavaklıdere Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.

***Kavaklıdere Belediye Başkanlığı tarafından, Kavaklıdere Belediye Başkanlığı ile MUSKİ arasında imzalanan protokolün kapsamının, Kavaklıdere Belediye Başkanlığı yetki ve sorumluluğunda olan ve alt yapı çalışmaları esnasında bozulan şehiriçi yolların yapılmakta olduğu gibi yapılan kısımlarının tamamının ücretinin Büyükşehir tarafından ödenmesi olmadığını açıklandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan çalışmaların ardından MUSKİ Genel Müdürlüğü ile Kavaklıdere Belediyesi arasında üst yapı çalışmaları için protokol imzalandığının belirtildiği basına servis edilen haber metninde şu ifadelere yer verildi:

“MUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi merkez mahallelerini kapsayan 11 bin 550 metre kanalizasyon şebeke hattı ile 8 bin 730 metre içme suyu şebeke hattı ve abone bağlantısı çalışmaları geçtiğimiz ay tamamlandı. İmzalanan protokol kapsamında Kavaklıdere Belediyesi 2 milyon 522 bin TL karşılığında kazı çalışmalarının yapıldığı muhtelif cadde ve sokaklarda üst yapı çalışmalarına başladı. Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ödenecek olan 2 milyon 522 bin TL’lik iş kapsamında ilçede toplam 40 bin m2 beton parke taşı, 2 bin metre beton bordür, 4 bin 240 m2 granit begonit taş kaplama çalışması yapılacak. MUSKİ Genel Müdürlüğü ve Kavaklıdere Belediyesi koordinasyonunda yapılan üst yapı tamiratı çalışmasında bugüne kadar 14 bin m2 beton parke taşı, 600 metre beton bordür, 2 bin 300 m2 granit begonit taş kaplama çalışması yapıldı.”

“ÖDEMELER BAŞKANLIĞIMIZCA YAPILIYOR”

Kavaklıdere Belediye Başkanlığı tarafından Kavaklıdere Belediye Başkanlığı ile MUSKİ arasında imzalanan protokolün kapsamının, Kavaklıdere Belediye Başkanlığı yetki ve sorumluluğunda olan ve alt yapı çalışmaları esnasında bozulan şehiriçi yolların yapılmakta olduğu gibi yapılan kısımlarının tamamının ücretinin Büyükşehir tarafından ödenmesi olmadığını açıklandı.

İmzalanan protokolün kapsamının, ilçede MUSKİ tarafından gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları esnasında, sadece  üst kaplamaya zarar verilen kısımın ve miktarlarının ücretlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından Kavaklıdere Belediye Başkanlığına ödenmesini kapsadığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluğundaki Turgut Özal Bulvarının doğalgaz çalışmaları esnasında bozulan kısımları için  Kavaklıdere Belediye Başkanlığı’nın bozulan kısımlar kadar Büyükşehir Belediyesine ödeme yapacağı ifade edildi.

Kavaklıdere Belediye Başkanlığınca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kavaklıdere Belediye Başkanlığımızca yapım ihalesine gerçekleştirerek, şehir merkezimizdeki Kavaklıdere Belediye Başkanlığımızın yetki ve sorumluluğundaki şehiriçi yollarımızda, devam ettirmekte olduğumuz begonit ve kilitli parke döşeme çalışmalarımızda her türlü yetki, sorumluluk ve konrol  Kavaklıdere Belediye Başkanlığımıza ait olup, devam etmekte olan çalışmalarımızla ilgili yüklenici firmaya yapılan ve yapılacak olan  tüm ödemeler Kavaklıdere Belediye Başkanlığımızca yapılmaktadır.”

Bu haber toplam 484 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.