Kavaklıdere’de Bak, Gör, Tat Hünnap Projesi uygulandı

Kavaklıdere’de Bak, Gör, Tat Hünnap Projesi uygulandı
Kavaklıdere Kaymakamı Mustafa Arslanşahin’in talimatları, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın destekleri ile Kavaklıdere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kavaklıdere İlçe Orman İşletme Müdürlüğü...

Kavaklıdere Kaymakamı Mustafa Arslanşahin’in talimatları, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın destekleri ile Kavaklıdere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kavaklıdere İlçe Orman İşletme Müdürlüğü arasında protokol imzalandı ve Kavaklıdere Belediye Başkanlığının da vermiş olduğu desteklerle “Bak, Gör, Tat Hünnap Projesi” hazırlandı ve uygulandı.

Kavaklıdere Belediye Başkanlığının destekleriyle “Bak, Gör, Tat Hünnap Projesi” hazırlandı ve uygulandı.

Proje kapsamında Menteşe Mahallesinde Orman fidanlama sahasında 50 Hünnap Fidanı İlçe Protokolünce dikimi yapıldı. Bu alanda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yapılacak olan Çiftçi Budama ve Aşılama Kurslarında pratik uygulama alanı oluşturuldu. Ayrıca daha çok çiftçinin görüp örnek alması ve hünnap meyvesini tanıması amaçlanarak, mahallelerin tarla ve orman yollarına giden yol kenarlarında meyvesinden fayda sağlanabileceği, kapama bahçelerin kurulup Hünnap Yetiştiriciliğine altlık oluşturması amacıyla 11 Mahalle Muhtarlığınca ve 2 Kamu Kurumumuza 844 adet hünnap fidanı dağıtıldı.

Bu haber toplam 303 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.