Kayıt Dışı Çalışanlara Uyarıda Bulundular

Kayıt Dışı Çalışanlara Uyarıda Bulundular
Fethiyeli Emlakçılar; kayıt dışı çalışarak emlak alım, satımı ve aracılık işlemleri yapanlara uyarıda bulundular. Fethiye Emlakçılar Derneği başkanı Serdar Oğuz; kayıt dışı çalışan, korsan emlakçılık yapan kişilerle...

Fethiyeli Emlakçılar; kayıt dışı çalışarak emlak alım, satımı ve aracılık işlemleri yapanlara uyarıda bulundular. Fethiye Emlakçılar Derneği başkanı Serdar Oğuz; kayıt dışı çalışan, korsan emlakçılık yapan kişilerle çalışmayınız, dedi.

“16 KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI”

Fethiye Emlakçılar Derneği başkanı Serdar Oğuz basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada; Kayıt dışı çalışan 16 kişinin tespit edilerek haklarında yasal işlem yapıldığını belirtti. Fethiye bölgesinde 150 civarında kişinin kayıtdışı bir şekilde; sosyal medya ortamını kullanarak emlakçılık yaptığını söyleyen Serdar Oğuz “Yeni yönetmeliğe göre belgesiz bir şekilde; emlakçılar odasına ve vergi dairesine kayıtlı olmayan kişiler emlakçılık yapamaz. Aynı zamanda hükümetimizin başlatmış olduğu enflasyonla topyekun mücadele programına destek veriyoruz. Emlak fiyatları kayıt dışı çalışanlar tarafından sürekli olarak yükselmektedir. Çünkü kayıt dışı çalışanların bazıları satıcının istediği rakamın üzerine kar koyarak çalışmaktadır. Yeni yönetmeliğe göre kayıtlı olan, devlete vergi veren ve eleman çalıştıran biz resmi emlakçılar; komisyon üzerinden para kazanmaktayız. Vatandaşlarımızın yıllardır çalışarak kazanmış oldukları birikimleri yanmasın. Kayıt dışı çalışanlara uyarıda bulunuyoruz. Derneğimize müracaat edin resmi kayıt altına girin. Aksi takdirde Muğla İl Ticaret Müdürlüğü ve Vergi Dairesi tarafından 3.800 TL.'den başlayan çokyüksek cezalar ödersiniz” dedi.

“RESMİ EMLAKÇILAR İLE ALIŞ VERİŞ YAPINIZ, BİRİKİMLERİNİZİ RİSKE ATMAYINIZ”

Fethiye Emlakçılar Derneği başkanı Serdar Oğuz açıklamasında “Kayıt dışı olarak emlak alım satım ve aracılık faaliyetinde bulunan, sosyal medyada emlakçılık yapan, vergi dairesine ve meslek odalarına kayıtlı olmayan kişiler; vergi kaydınızı ve meslek odası kaydınızı yaptırınız. En kısa zamanda işinizi ve işletmenizi 05.Haziran.2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında çıkan yönetmeliğe ve kanunlara uygun hale getiriniz.Aksi takdirde cezai yaptırımlarla karşılaşabilirsiniz.Takibi, Muğla bölgesinde Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası, Fethiye'de Fethiye Emlakçılar Derneği tarafından, cezai işlemler ise İlçe Vergi Daireleri ve Muğla Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.Sosyal medyada ve emlak satış sitelerinde “Kayıt Dışı” olarak emlak alım satımı, kiralama, taşınmaz ticaretine aracılık yapan kişileri Fethiye Emlakçılar Derneği ve Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Fethiye Temsilciliği olarak takip ediyoruz ve tespit ediyoruz, ilgilileri ikaz ediyoruz; kayıt altına alınmalarını sağlıyoruz.

Yürürlükte olan yasa ve yönetmeliklere göre; her türlü emlak alım satım, kiralama, taşınmaz ticaretine aracılık yapan kişilerin vergi kaydının, ilgili meslek odası kaydının yapılmış olması zorunludur. Söz konusu faaliyetler “Yetki Belgesi” olan “Yerleşik İşletmeler, Ofisler” tarafından yapılacaktır.

İlgililer Fethiye'de Fethiye Emlakçılar Derneği ve Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Fethiye Temsilciliği ile irtibata geçip bilgi alabilirler.Ayrıca; buradan kamuoyuna mesaj vermek istiyoruz; meslek kuruluşu olarak emlak sahiplerini, gayrimen kul alıcılarını, satıcılarını, kiralama yapan kişileri de uyarmak istiyoruz. Mağduriyetleri önlemek için; resmi emlakçılar ile alış veriş yapınız, birikimlerinizi riske atmayınız” dedi.

Bu haber toplam 416 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.