KAYMAKAM ERİŞ’TEN BAYRAM MESAJI

KAYMAKAM ERİŞ’TEN BAYRAM MESAJI
Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesaj yayımladı.Kaymakam Eriş; Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı...

Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesaj yayımladı.

Kaymakam Eriş; Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 98’inci yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşadıklarını kaydederek şu ifadelere yer verdi:

“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare usulü, halkın geleceğini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayanır. ‘Türkiye Devletinin hükümet şekli Cumhuriyettir’ ifadeleriyle 29 Ekim 1923 tarihinde, yani bundan 98 yıl önce ilan edilen Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururu içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde destansı bir inanç ve kararlılıkla ve milletimizin tüm imkânsızlıklara rağmen eşine az rastlanır tarihi bir zafer kazandığı Kurtuluş Savaşı sonrasında, Milli iradenin tecellisi, Cumhuriyetin ilanıyla sağlanmıştır. Cumhuriyet sayesinde ülkemiz büyük bir kalkınma ve değişim sürecine girmiş, milletimiz muasır medeniyetlere yetişme hedefinde başarılı olmuştur. Cumhuriyetin kazandırdığı değerler ve demokratik düzen halkımızın gönlünde ve fikrinde yer edinmiştir. 15 Temmuz 2016 gecesinde Türk Milleti tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi hain kalkışmaya karşı büyük bir destan yazmıştır. İçinde bulunduğumuz günlerde kahraman güvenlik kuvvetlerimizin bölücü terör örgütüne karşı yürüttüğü haklı mücadele Cumhuriyetimizi korumak adına yapılan ulvi bir görev ve eşsiz bir fedakârlık örneğidir. Milletimizin sarsılmaz inancı, devletine bağlılığı, birlik ve beraberliği bu süreçte en büyük gücümüzdür. Hiç kimse şunu unutmamalıdır ki 100’üncü yılına yaklaşırken milletçe cumhuriyetimizi var eden değerlere daima sahip çıkarak büyük bir milletin ferdi olmanın onuru ile büyük Türkiye hedefine hep beraber yürüyecek, Cumhuriyet bilincinin kadim Türk milleti ile sonsuza denk yaşayacağı adımları atacağız. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları ile tüm şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler ve sıhhatli bir yaşam diliyorum. Menteşeli hemşerilerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten iyi dileklerimle kutluyor; selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Bu haber toplam 314 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.