Kaymakam Öğrencilerle Tiyatro Seyretti

Kaymakam Öğrencilerle Tiyatro Seyretti
Muğla'nın Fethiye İlçesinde 2 farklı seansta toplam  1200 ilköğretim okulu öğrencisi ve öğretmeni için sahnelenen ''Farkındayım, Aldanmam.'' isimli tiyatro oyununu Kaymakam Muzaffer  Şahiner   öğrenciler ile beraber seyretti.Bilindiği...

Muğla'nın Fethiye İlçesinde 2 farklı seansta toplam  1200 ilköğretim okulu öğrencisi ve öğretmeni için sahnelenen ''Farkındayım, Aldanmam.'' isimli tiyatro oyununu Kaymakam Muzaffer  Şahiner   öğrenciler ile beraber seyretti.

Bilindiği gibi Muğla Valisi Sayın Esengül Civelek 'in himayelerinde Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde, İstabul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa ''Farkındayım, Aldanmam.'' isimli tiyatro oyunu Muğla İli ve İlçelerinde sahnelenmeye başlanmıştı. 5 farklı günde toplam 10 seans halinde sahnelenmesi planlanan tiyatronun 7. ve 8. seansları Fethiye İlçesinde sahnelendi. 2 farklı seansa toplam 1200 ilköğretim okulu öğrencisi ve öğretmeni seyirci olarak katılırken, Fethiye Kaymakamı Muzaffer  Şahiner  öğrencilerle birlikte tiyatro oyununu seyretti. Kaymakam Şahiner 'e Muğla İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gülüzar Gündüz, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya da Kaymakam Şahiner 'e eşlik ettiler.

Tiyatro oyununun sahnelenmesi öncesinde Menteşe İlçe Emniyet Müdürü aynı zamanda da Muğla Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Tümer Yılmaz yaptığı kısa konuşmada; ''Farkındayım Aldanmam'' isimli tiyatro oyununun Muğla İline Muğla Valisi Sayın Esengül Civelek 'in himayelerinde İstanbul İl Emniyet Müdürü Doktor Mustafa Çalışkan ve Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya 'nın destekleriyle getirildiğini dile getirdi. Emniyet Müdürü Yılmaz ayrıca  ilköğretim okulu öğrencilerine kişisel güvenlikleri konusunda bilgilendirmelerde de bulunarak, tanımadıkları kişilerle konuşmayıp, bu kişilerden  hiçbir şekilde çikolata, şekerleme, oyuncak  ve benzeri hediyeleri almamalarını istedi.  Yılmaz ayrıca Fethiye  İlçesinde tiyatro oyununun  sahnelenmesindeki emeklerinden dolayı başta Muğla Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelleri olmak üzer, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü,  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı personellerine de teşekkür etti.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü  Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce 2018 Yılı  Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) içerisinde ''Sizin İçin Varız Projesi '' kapsamında , çocuk ve gençlerin ileride daha duyarlı bireyler olarak yetişmeleri için trafikte ve sosyal medya kullanımında farkındalığı oluşturmak amacıyla ''Farkındayım Aldanmam'' isimli tiyatro oyununun hazırlandığı öğrenildi. Oyuncularının tamamını İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerinin oluşturduğu tiyatro oyununda; trafikte emniyet kemeri kullanımın önemi  "Emniyet kemeri değil hayat kemeri, koltuğa değil hayata bağlar sizi" sloganı ile vurgulanırken aşırı hızın sebep olabileceği tehlikeler işleniyor. Tiyatro oyununda ayrıca sosyal medyanın  güvenli internet kullanılarak çocukların gelişiminde olumlu etkiler yapması isteniyor.

Söz ve müziğinin İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Serkan Şahan'a ait olduğu Tiyatro oyunu sonrasında minik öğrenciler  polis abi ve ablaları ile bol bol hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Tiyatroya seyirci olarak katılan ilköğretim okulu öğrencilerinin mutlulukları gözlerinden okundu.

Bu haber toplam 569 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.