Kaymakama ‘SELA’ soruşturması

Kaymakama ‘SELA’ soruşturması
Muğla’nın Seydikemer ilçesinde ilçe kaymakamı hakkında , FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde, ilçe merkezinde okunan salayı engellenmek için polis...

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde ilçe kaymakamı hakkında , FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde, ilçe merkezinde okunan salayı engellenmek için polis gönderdiği iddiasıyla ilgili savcılık soruşturma başlattı. Kaymakamlık iddiayı yalanlarken, polislerin kimin talimatı ile camiye gittiği ortaya çıkarılacak.

15 Temmuz ihanet gecesinde camilerden okunan selaların engellenmesiyle ilgili bir soruşturmada Muğla’ya bağlı Seydikemer ilçesinde başlatıldı.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişiminde, Diyanet İşleri Başkanlığı talimatıyla tüm yurttaki camilerde salalar okundu. Darbe girişimine karşı halkı birlik ve beraberliğe çağıran selalar halkın direnişe geçmesinde etkili oldu. Muğla’nın Seydikemer ilçesinde ise şaşırtıcı bir olay yaşandı. Yeni Cami’de okunan salanın bazı polisler tarafından engellenmek istendiği iddia edildi. Talimatı Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken’in verdiği iddia edildi. Camii görevlileri ve halkın tepkisinden dolayı polislerin salayı susturulamadığı belirtildi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ise geçtiğimiz günlerde soruşturma başlattı.

Yaşanan olayın ardından Kaymakamlık iddiaları yalanlayarak, bir iletişim eksikliği olduğunu ve Sala okunması talimatının kimden verildiğini anlamak için camiye polislerin gönderildiğini kaydetti. Açıklamada, “İlçe Kaymakamı’na bu hususta bir bilgi verilmemiştir. Talimatın kimden alındığının tespiti için camiye polisler gönderilmiştir. Sala hiç kesintiye uğramamıştır. Talimatın Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alındığı bilgisi teyit edildikten sonra polisler camiden ayrılmıştır” bilgisi verildi.

Bu haber toplam 1119 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.