Kayyum atanan FETÖ'nün Marmaris'teki oteli satışa çıktı

Kayyum atanan FETÖ'nün Marmaris'teki oteli satışa çıktı
Muğla'nın Marmaris ilçesindeki FETÖ/PDY'nin kasası olduğu ileri sürülen Koza-İpek Grubu'na ait bir süre önce el konularak kayyum atandıktan sonra adı...

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki FETÖ/PDY'nin kasası olduğu ileri sürülen Koza-İpek Grubu'na ait bir süre önce el konularak kayyum atandıktan sonra adı 'Otel Angel's Marmaris' olarak değiştirilen Angel's Peninsula Oteli, İnternetten 230 milyon Euro'ya satışa çıkarıldı.

Marmaris'e 35 kilometre mesafedeki Turgut Mahallesi'nde bulunan Angel's Marmaris Oteli'nde 190 oda 400 yataktan oluşan tesislere 20 villa, 700 kişilik restoran, 500 kişilik kafeterya, lobi bar, havuz bar, sağlık kulübü, Türk hamamı ve yüzme havuzu bulunuyor.

Koza Grubu'nun sahibi işadamı Akın İpek'e 15 milyon dolara satılan otel , 2009 yılında inşaatı tamamlanarak Angel's Peninsula adı altında hizmete girdi. 2016 eylül ayında FETÖ/PDY'nin kasası olduğu iddiası ile Koza - İpek Grubu ile birlikte otele de el konularak kayyuma devredildi. Kayyum heyeti, adını 'Otel Angel's Marmaris' olarak değiştirdiği tesisi yıllık 7 milyon 500 bin TL'ye kiralamak istedi. Fakat bu fiyata kiracı çıkmayınca otel, 'helal' konseptiyle hizmet vermeyi sürdürdü.

Otel Angel's Marmaris adı altında hizmet verirken, otel bahçesinde 18 ton altının yanı sıra 500 milyon Euro, 250 milyon Dolar ile 1050 şantaj kaseti olduğu iddia edilmiş ve bunun üzerine adli makamlarca soruşturma başlatılarak, Maden ve Tekn,k Ararma Enstitüsü(MTA) otel ve çevresinde kazılar gerçekleşetirerek söz konusu hazineyi aramış ancak yapılan aramalarda hiçbir bulguya rastlanmamıştı.

2.5 kilometrelik sahil şeridine sahip, standart odaların yanı sıra delux, royal delux, suit, dublex suit, royal dublex suit olmak üzere 6 çeşit odası ve 105 metrekarelik villa seçenekleri de bulunan 10 katlı, beş yıldızlı tesis, bu defa internetten satışa sunuldu. Kadınlar için ayrılmış özel plajı, mescidi, saklı denizi, biri kapalı, biri çocuklar için olmak üzere toplam dört yüzme havuzu, SPA hizmetleri, kiralık irili ufaklı yat ve otomobilleri, deniz kıyısında özel locaları, 40 kişi kapasiteli sineması, 6 toplantı ve konferans salonu ile bir de amfi tiyatrosu bulunan ultra lüks tesis, U4 Gayrimenkul aracılığıyla geçen 11 Şubat'ta 'www. sahibinden.com' adlı internet sitesinde 230 milyon Euro'ya satışa çıkartıldı. İlanda otelin arazisinin 90 bin metrekare, kapalı alanının da 8 bin metrekare olduğu belirtildi.

İlan sayfasına konulan telefona çıkan kişi ise otelle ilgili detay bilgiyi satın almaya ciddi bakan kuruluş veya kişilerle ancak karşılıklı bir araya gelindiğinde verebileceklerini belirtti.

Bu haber toplam 891 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.