KAZADA ÖLEN OĞUZHAN’IN 2. DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

KAZADA ÖLEN OĞUZHAN’IN 2. DURUŞMASI GÖRÜLDÜ
Muğla'nın Menteşe İlçesi Yeniköy Mahallesi'nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin'in, ölümüyle ilgili olarak açılan davanın ikincisi görüldü.Muğla...

Muğla'nın Menteşe İlçesi Yeniköy Mahallesi'nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin'in, ölümüyle ilgili olarak açılan davanın ikincisi görüldü.

Muğla 4. Asliye Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Mestan G. Düğerek Cezaevinden SEBGİS ile bağlandı. Menteşe İlçesi Yeniköy Mahallesi'nde alkollü sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin'in, ölümüyle ilgili olarak açılan davada, sanığın anneannesi, annesi, babası ve Merkez Yeniköy Muhtarı olan dayısı dinlendi.

7 Temmuz tarihinde gece saatlerinde Yeniköy Mahallesi'nde evine gitmek üzere iken Mestan G.'nin kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Oğuzhan Kemçin'in ölümünün ardından açılan davanın ikincisi görüldü.

Dava, HTS kayıtlarının dosyaya sunulmadığı, kamera kayıtlarının ise geldiği bilgisi verildi.

Mahkemede öncelikle dinlenen tutuklu sanığın anneannesi Fatma G. muhtar olan oğlunun aradığını ve sağlık ekiplerine polislerin haber verdiğini kaydetti.

“KORKTUĞU İÇİN KAÇMIŞ”

Baba Hasan G. ise olay gecesi uyuduğunu ve eşi tarafından uyandırılarak, oğlunun kaza yaptığını öğrendiğini kaydetti. Oğlu ile konuştuğunda, korkarak olay yerinden kaçtığını söylediğini belirtti. Olay yerine ilk önce oğlu ile birlikte bisiklet ile gittiğini söyleyen baba, olay mahallinde uzun süre telefon ışığı ile çalılıklara bakındıklarını ve maktulün sadece kolunu gördüklerini söyledi.

Baba Hasan G. maktule dokunmadıklarını ve şoka girdikleri için 112’yi aramadıklarını, sadece dayısı olan muhtar Bayram G. ’yi aradıklarını ifade etti. Oğlunun olay yerine ilk önce dayısı ile daha sonra kendisi ile ve ardından fırıncı M.’nin aracı ile ailece gittiklerini kaydetti.

“KOLUNU GÖRDÜM”

Anne Fatma G. ise kızı ile oğlunun avludaki sesine uyandığını ifade ederek, “Oğlum panik içindeydi. Ne oldu diye sorduğumda bisikletli birine çarptığını söyledi. Arabaya baktığımda kanlar vardı. Hemen eşimi uyandırdım ve dayısının evine geçtik. Babası ile oğlum bisikletle olay yerine gittiler. Dayısında onları bekledik, bu sefer döndüklerinde aracımız olmadığı fırıncı M.’nin aracı ile hep birlikte olay yerine gittik. Bisiklet vardı, çocuk yoktu. Daha sonra çalıların arasında kolunu gördüm, seslendim ama ses vermedi. Dayısı hemen 155’i aradı. Poliste o esnada devriye atıyormuş, hemen geldi ve onlar 112’yi aradılar.”

“KOLU KIPIRDADI DEMEDİM”

Mahkeme heyeti tarafından anneye, fırıncı Tanık M.’nin beyanında, kendisinin “kolu kıpırdadı” şeklinde bağırdığı sorulması üzerine, anne Fatma G. “Yaşıyorsan ses ver, seni yaşatalım diye seslendim. Asla bu beyanı kabul etmiyorum, yalandır.” dedi.

MUHTAR POLİSİ ARAMAMIŞ

Merkez Yeniköy Muhtarı olan sanığın dayısı Bayram G. saat 01.40 ‘ta sanığın kendisini aradığını ve kaza yaptığını söylediğini belirterek, “Benim evime doğru gel dedim, bisikletle geldi. Alkollüydü. Yaklaşık yarım saat yürüyerek olay yerine gittik. Olay yerinde sadece bisiklet vardı. Telefonun ışığı ile her yere baktık ama kimse yoktu. Birisi götürmüş olabilir dedim. Daha sonra Mestan evine, ben evime gittim. Yarım saat sonra eniştem aradı. Çukurun içinde insan olduğunu söyledi. Hepsini evime çağırdım.” dedi.

“MAHALLE MUHTARA EMANET”

Mahkeme heyetinin, “Hasan size kolunu gördüğünü söylediğinde neden polisi aramadınız?” sorusuna ise Muhtar Bayram G. “Korktum, heyecanlandım.” dedi.

Muhtarın konuşmalarına mahkeme heyeti, “Mahalleyi sana emanet ediyorlar, sen o mahalleden sorumlu kişisin. Korktum ne demek.” şeklinde tepki gösterdi.

Mahkemede sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma 20 Ekim tarihine ertelenirken, mahkeme heyeti olayın keşfinin 4 Ekim tarihinde yapılmasına karar verdi.

MUHTAR GÖREVİNE DEVAM ETMEMELİ

Öte yandan davanın takipçisi olan Morpedal Kadın Bisiklet Derneği, duruşmanın ardından, “Bisikletlilerin güvenli biçimde araçlarla aynı yolu paylaşabilme özgürlüğünü savunuyoruz. Özellikle sarhoş sürücüler tarafından katledilen bisikletlilerin ailelerinin yanında yer alıp tarafız diye haykırıyoruz. Bugün 2. duruşması görülen Oğuzhan Kemçin’in kaza haberini 01.40’ta alan Muğla merkez Yeniköy muhtarı Bayram Güner isimli şahsın kamu görevini ihmal etmekten yargılanmasını istiyoruz. 04.55’te olay yerinde polise yakalanana kadar 112’yi aramaması kamu vicdanını zedeleyici tavırdır. Görevini yapmaktan aciz birinin, vergilerimizle maaş alıp Muhtarlığa devam etmemesi için yarın Muğla Valiliğine başvuracağız.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 696 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.