Kazıp gidiyorlar, enkazını sokakta bırakıyorlar

Kazıp gidiyorlar, enkazını sokakta bırakıyorlar
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce yürürlüğe konulan yol üstü ücretli otopark uygulamasında, bazı sokakların bir kısmının ücretli, diğer tarafının ücretsiz olmasına anlam verilemezken, uygulama tabelaları için kazılan...

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nce yürürlüğe konulan yol üstü ücretli otopark uygulamasında, bazı sokakların bir kısmının ücretli, diğer tarafının ücretsiz olmasına anlam verilemezken, uygulama tabelaları için kazılan alanlardan çıkan enkazlar, öylece bırakıldı. Vatandaşlar, “Kazıp gidiyorlar, bir daha geri dönüp bakmıyorlar” diye tepki gösterdiler.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı Haziran 2020 tarihli Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla,  yol üstü ücretli otopark uygulaması 27 Mart’ta başlamıştı. İhale yoluyla bir şirkete verilen uygulama kapsamında, Abdi İpekçi, Recai Güreli, İsmet Çatak, Şehit Özden Aşınmaz, Zübeyde Hanım Caddelerinde 08:00 ile 20:00 arası, Cumhuriyet Caddesinde 08:00 ile 22:00 arası, Özer Öztürk ve Haluk Özsoy Caddelerinde ise 08:00 ile 18:00 saatleri arasında park ücreti alınıyor. Bunun yanı sıra Cemil Şerif Baydur ve Çamlık Sokak’ta 08:00 ile 20:00 arası, Sağlık, Hastane, Kıbrıs, Akasya, 12. Ve 14. Sokak’ta ise, 08:00 ile 18:00 arasında uygulama yapılıyordu. Uygulanmaya başlanılan yol üstü park alanlarının ücretlendirilmesine vatandaşın tepkisi bitmiyor.

“PARK ÜCRETİ ALINIYOR, MOLOZLAR TEMİZLENMİYOR”

Her tarafından yeni bir sorun çıkan uygulamanın yapıldığı Cemil Şerif Baydur Sokak’taki manzaraya vatandaş isyan ediyor. Muğla Büyükşehir yönetmeliği ile yürürlüğe giren yol üstü otopark uygulamasının tabelası için kazılan alandaki molozların temizlenmemesine sokak sakinleri tepki gösterdi. Sokakta yol üstü park ücreti alınıyor fakat bir aydır yığınlar temizlenmiyor. Parke taşı yığınlarının otomobiline zarar verdiğini belirten sokak sakinleri, çalışmaların yavaş ilerlemesinden şikayetçi. Durumdan rahatsız olan sokak sakinleri, “Zaten evimizin önüne araçlarımızı park edemiyoruz, aynı sokağın devamındaki araçlardan otopark ücreti alınmazken, bizim evimizin önü ücretli, üstüne üstlük başlanan çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Kazıp gidiyorlar, bir daha geri dönüp bakmıyorlar” diye tepki gösterdi.

SOKAĞIN İSMİ Mİ DEĞİŞTİ?

Yol üstü otopark uygulamasının uygulandığı her sokakta sorunlar yaşanıyor. Cemil Şerif Baydur Sokağının, Çamlık Caddesi’yle kesişimine kadar ücretli fakat aşağı tarafının uygulamaya dahil edilmemesi bir başka soru işareti. Bir kısmı ücretli diğer tarafı ücretsiz olmasına anlam veremeyen sokak yaşayanları, “Bu uygulama neye göre hazırlandı? Bizim evlerimizin olduğu sokağın ismi değişti de bizim mi haberimiz yok.” dediler.

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.