Keçili Yörük Heykeli Duyarsız Vatandaşlar Tarafından Kırıldı

Keçili Yörük Heykeli Duyarsız Vatandaşlar Tarafından Kırıldı
SİNEM KARAKAYA- Menteşe Belediyesi tarafından 'Yeşil Alanlarının Temalandırılması Projesi' kapsamında yenilenen heykellerden Keçili Yörük Heykeli kimliği...

SİNEM KARAKAYA- Menteşe Belediyesi tarafından 'Yeşil Alanlarının Temalandırılması Projesi' kapsamında yenilenen heykellerden Keçili Yörük Heykeli kimliği bilinmeyen duyarsız kişi ya da kişiler tarafından kırıldı. Fotoğraf çekilmek için heykelin yanına gelen fakat heykelin kırıldığını fark eden vatandaşlar, Menteşe Belediyesi’ne giderek heykelin yenilenmesini istedi.

Menteşe Belediyesi kentin simgesi olan, kent estetiğine ve kültürüne değer katan heykelleri yenilemiş vatandaşları da heykellere karşı duyarlı olmaya davet etmişti.  Recai Güreli Caddesi’ndeki Serpil Heykeli, Sınırsızlık Meydanı’ndaki kız çocuğu heykeli, Belediye Parkı’ndaki Keçili Yörük Heykeli, Perşembe Pazar Yeri girişindeki Simitçi Heykeli ile bankta oturan Dede-Torun heykeli vatandaşlar tarafından oldukça dikkat çekiyordu. Fakat Belediye Parkı karşısındaki yeşil alanda bulunan Keçili Yörük Heykeli, geçtiğimiz günlerde kimliği bilinmeyen duyarsız kişi ya da kişiler tarafından kırıldı. Heykelin kırıldığını fark eden vatandaşlar Menteşe Belediyesi’ne giderek heykelin yenilenmesini istedi.

Menteşe Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “ Tarih boyunca çeşitli uygarlıkların kültürel kimlikleri ve zenginlikleri, ulaştıkları medeniyet seviyesi, sanatsal ve mimari değerlerle oluşturulmuş kentlerle ölçülmüştür. Bu kimliğin belirleyici öğeleri içerisinde mimari ve sanatsal nitelikleri bakımından heykellerinde belirgin bir rolü bulunmaktadır.  Heykeller, kent alanında, yaşantıya ve bulunduğu alana özel anlamlar katan estetik öğelerdir. Kültür turizminin ön plana çıktığı kentimizde yer alan heykellerde kent estetiğine ve kültürüne değer katmış, kentimizin simgesi haline gelmiştir. 'Yeşil Alanlarının Temalandırılması Projesi' kapsamında, Heykel sanatçısı Cumhur Ata Türk ve Hasan Yağmur’un yapmış olduğu eserler, kent estetiğine daha çağdaş ve modern bir görünüm katmaktadır. Kentimizi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin de beğenisini toplayan heykeller, fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşlarında ilgisini çekmektedir. Kent insanı tarafından beğeniyle karşılanması ve sahiplenmesi gerektiğine inandığımız heykellere zaman zaman kimliği belirsiz kişi veya kişilerce de zarar verilmektedir. Belediye Parkı karşısında bulunan Keçili Yörük heykeli de geçtiğimiz günlerde zarar gören heykellerimiz arasındadır. Zarar gören Keçili Yörük heykeli belediye ekiplerimizce yerinden alınmıştır. Bakım ve onarımı yapılıp yeniden ait olduğu yere konuşlandırılacaktır. Kent kültürümüzün önemli bir parçası olan, kentimize sanatsal anlamda değer katan sanat eseri heykellere verilen zararlar,  kent kültürümüze ve kent estetiğine de zarar vermektedir. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını ve sanat eseri heykellere sahip çıkması dileğimizdir.”

Bu haber toplam 662 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.