Kemal Dirikan’ın ismi ölümsüzleşiyor

Kemal Dirikan’ın ismi ölümsüzleşiyor
Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği (MUSFAD)’nin girişimleri sonucu Muğlaspor’un unutulmaz hocası Kemal Dirikan’ın ismi; Muğla’nın Menteşe...

Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği (MUSFAD)’nin girişimleri sonucu Muğlaspor’un unutulmaz hocası Kemal Dirikan’ın ismi; Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Ortaköy Mahallesi’ndeki spor tesislerine verilecek.

Muğlasporlu Futbolcular Dayanışma Derneği (MUSFAD), Muğlaspor’un unutulmaz futbol adamı Kemal Dirikan’ın ismini ölümsüzleştirerek anlamlı bir vefa örneği sergiledi.

MUSFAD yönetimi ve dernek bünyesindeki dönemin sporcuları tarafından, üzerinde yoğun çaba sarf edilen Kemal Dirikan isminin Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde bulunan spor tesislerine verilmesi konusundaki girişimler olumlu sonuçlandı.

MUSFAD tarafından Muğla Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ile Gençlik ve Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne yapılan müracaatlar kabul görürken, ilgili dilekçe en son Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından imzalandı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan MUSFAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Uçar, Muğlaspor, ülkemizin köklü kulüplerinden olup, bu yıl 50. kuruluş yıldönümünü kutlamakta. Kulübümüze, kurulduğu 1967 yılından itibaren hem futbolculuk, hem takım kaptanlığı, hem de uzun yıllar teknik direktörlük yapan ve aynı zamanda Orman Mühendisi olan Kemal Dirikan, ilimizdeki önemli spor adamları arasına adını yazdırmayı başarmış bir kişidir. Futbolculuk ve takım kaptanlığı yaptığı dönemde futbolculara daima örnek olmuş hocamız, milli takımda oynama başarısını da gösterirken, birçok futbolcuyu da Türk futboluna kazandırmıştır. 2016 yılında aramızdan ayrılan hocamızın isminin ölümsüzleştirmek için dönemin sporcuları olarak bizler, bu konuda çaba sarf ediyorduk. Bu konu uzun yıllardır yani hocamız hayattayken de gündemimizdeydi. Kısmet bu zamanaymış. Bugün gelinen noktada çalışmalarımız sonuç verdi ve Sayın Valimizin olurlarıyla sonuca ulaştık. Bu konuda daima desteklerini yanımızda hissettiğimiz Sayın Valimiz Amir Çiçek başta olmak üzere, Gençlik ve Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Serkan Öçalmaz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Sayın Bahattin Gümüş’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Öte yandan; MUSFAD yönetimi, göreve başladığı günden bu yana konuya olan duyarlılığı ve girişimlerinden dolayı Gençlik ve Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz’a bir nezaket ziyaretinde bulunarak teşekkür etti. MUSFAD Başkanı Abdurrahman Uçar günün anısına İl Müdürü Öçalmaz’a bir de Kavaklıdere bakırından işlemeli hediye takdim etti.

Bu haber toplam 957 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.