Kemer takmayan sürücülere Simülatör Cezası

Kemer takmayan sürücülere Simülatör Cezası
Bodrum'da emniyet kemeri takmayan sürücüler simülasyon aracına bindirildi. Özel bir düzenekle bir otomobilin ters döndürüldüğü simülatöre bindirilen...

Bodrum'da emniyet kemeri takmayan sürücüler simülasyon aracına bindirildi. Özel bir düzenekle bir otomobilin ters döndürüldüğü simülatöre bindirilen sürücüler ayrıca alkol gözlüğü takarak penaltı atışı yaparken zor anlar yaşadılar.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında emniyet kemerinin önemi ve alkollü araç kullanmanın riskleri polis ekipleri tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.

Bodrum Belediye Meydanı'nda uygulama yapan polis ekipleri emniyet kemeri takmayan sürücüleri durdurdu. Daha sonra simülasyon aracına bindirilen sürücüler bir düzenekle sabitlenen otomobil ters döndürüldü. Otomobile bindirilen sürücülerin bu sırada zor anlar yaşadığı görüldü.

Uygulamada Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Komiser Fevzi Söztutar ile Bodrum İlçe Müdürlüğünde görevli trafik polisleri emniyet kemeri takmama ve alkollü araç kullanmanın risklerini sözlü olarak sürücülere anlattı.

Kimi sürücüler de bir insanın 100 promil alkollü araç kullandığında neler yaşayabileceğini gösteren alkol gözlüğü taktı. Bu gözlük ile yapılan penaltı atışı uygulamasına ise bazı trafik polisleri ve yabancı turistler de katıldı. Gözlüğü takan birçok kişi topun yerini dahi bulamazken, kimisi de topa vuramayarak olduğu yerde sendeledi.

Bu renkli anları meydandan geçen yerli ve yabancı turistler de ilgiyle izledi.

Bu haber toplam 934 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.