Kent içinde, yağmur göleti

Kent içinde, yağmur göleti
Muğla Menteşe’de Akyol semtinde bulunan ve bahçeleri olmasından dolayı ‘Bahçelievler’ olarak anılan konutlarda yaşayanlar, yoğun yağmurlu günlerde...

Muğla Menteşe’de Akyol semtinde bulunan ve bahçeleri olmasından dolayı ‘Bahçelievler’ olarak anılan konutlarda yaşayanlar, yoğun yağmurlu günlerde su baskınları ve yağmur göletlerine maruz kaldıklarını açıkladı.

Mahallelerinde su gideri görevi yapan mazgalların bulunmaması ve yokuş aşağı inen sel suları nedeniyle çok zor durumlar yaşadıklarını belirten bölge yaşayanları, yağmurla gelen kirli suların göletler oluşturmadığı, ayaklarının ıslanmadığı, yeşil alana ayrılan yerlerde, köpek dışkılarının bulunmadığı ve yollarının her türlü engebelerden kurtarıldığı bir ‘Bahçelievler’de yaşamak istediklerini söyledi.

Teslime Yıldırım

Muğla’nın Menteşe ilçesi Rıfat Ayaydın Caddesi üzerinde, evlerinin alt katlarını su basan mahalle yaşayanları, onlarca ihbar ve müracaatta bulunmalarına rağmen yetkililerin ilgisizliğinden yakındı ve su baskını sorunu çözülmediği için bu yıl da aynı durumla karşı karşıya kalmaktan korktuklarını dile getirdi.

Bahçelievler’in alt sokağındaki Rıfat Ayaydın Caddesi’ne, iki yıl önce dökülen sıcak asfalt sonrası oluşan su taşkınlarının, cadde üzerinde bulunan bir marketin tam önünde sel haline dönüşmesini, mazgalların kirli suyu çekmemesine bağlayan mahalleliler, yapılan yolun yanlış olduğunu söyledi. Cadde üzerindeki market sahibi de kış aylarında çok fazla sıkıntı çektiklerini belirtti ve ıslandıkları için azalan müşterileri sayısından dolayı maddi kayıplar yaşadığının altını çizdi.

SULARI BOŞALTMAK

Cadde’deki marketin sahibi Leyla Pullukçu, “Yağan yağmurlarda işyerimin önü su ile doluyor. Su seviyesi yükseldikçe sorun daha da büyüyor. Müşterilerimiz, ıslanacağız korkusu ile alışveriş yapmaya gelemiyor. Kış aylarındaki şiddetli yağmurlarda, suyu sürekli kendi çabalarımla boşaltmam gerekiyor. Değilse işyerimi su basar. Bu caddeye dolup taşan sel sularına artık bir çözüm bulunsun! Mağdur durumdayız. Tüm mahallede oturan komşularımızın evleri de zarar görüyor. Başvurularımıza rağmen hala bir çözüm bulunmadı. Bizlere tek cevap, ‘Tekrar su bastığında görüşürüz!’ diye verildi.” şeklinde anlatımlarda bulundu.

MADDİ DESTEK VERMEK

Bir diğer Bahçelievler yaşayanı, Nahide Tunç ise yaşadıkları hakkında; “Başvurularımızdan sonra sadece bozulan yola sıcak asfalt yama yapıldı. Başka hiçbir çalışma yapılmadı. Teras ve balkon temizlenirken akan kirli sular, halen evlerimizin önünde birikiyor. Kendi evini temizlemek isteyen, komşularının kapı önünü kirletiyor. Altyapı sorunumuz çok büyük! Sokak temizlemekten ellerim nasır tuttu. Mazgallar yetersiz ve artık bir çözüm istiyoruz. Yol yapılırken, her bahçe kapısının önüne birer mazgal konmuş olsaydı ve kirli su alt kanalı da yapılsaydı, bu sorunları yaşamazdık. Yıllar sonra yapılan sıcak asfalt, su nedeniyle zaten kopmuş durumda! Mahallemizin güzel ve temiz olması için uğraşıyoruz. Seçimden önce yapacaklarını söyledikleri halde yol yapılmadı. Bu kadar büyük soruna ve şikâyetlere rağmen yetkililer ilgilenmiyor. Eğer yetkililerin maddi olarak yolu yapacak güçleri yoksa bizler, mülk sahibi olarak destek vermeye hazırız!” diye konuştu.

TEKRARLANAN YOL ÇALIŞMASI

Bahçelievler mahalle yaşayanları, Muğla Belediyesi’nin alt yapı ve atık su bedeli karşılığında ücret aldığını belirtip, ödedikleri ücretin çocuklarının ayaklarının ıslanmaması şeklinde bir hizmet olarak geri dönmesi isteğinde bulundu.

Bahçelievler’de yaşamakta olan Erol Bent isimli bir mahalle yaşayanı, “Mahallemizde yıllardır sorun olan altyapı nedeniyle yağmur sularının oluşturduğu göletler, okula giden çocuklarımızın ayakları ıslatıyor. Araçlardan inerken, biriken suların içine basmak zorunda kalıyoruz. Basacak yer, adım atacak yol bulamıyoruz. Sorunlarımıza artık çözüm bulunmalı, bu böyle daha yıllarca gidemez. Kirli sular, sokaklarımıza akıyor!”  yakınmalarında bulundu.

GELEN ÖRDEĞİ KESMEK

Rıfat Ayaydın Caddesi’nde, kendi evinde ikamet eden Şehnaz Yıldırım ise yaşadığı probleme ilişkin olarak, “Rıfat Ayaydın Caddesi’nde yapılan yol çalışması, beş mi, yoksa altı kez mi tekrar etti sayamadım. Bütün bu yol çalışmalarından, yol üzerindeki pencere ve duvarlarım zarar gördü. Yağışın etkisi ile yol üzerinde su birikmesinden dolayı, evimin içine rutubet ve küf doldu. Yolu yapıyor, tekrar kazıyorlar. Tekrar yapıyor, tekrar bozuyorlar. Bıktım artık! Sürekli bir tamirat!  Burada yaşayan ev sahipleri de düşünülmeli! Yol yaparken, evin duvarı varsa o duvara zarar verilmeden yol çalışması gerçekleştirilmelidir. Bana verilen zararların karşılanması lazım. Yol yapımını geçekleştiren firmaya, ‘Bahçe kapımızın önünde biriken sulara yakında ördekler gelecek’ dedim, bana pişkin bir şekilde, ‘Bizler de keser, yeriz” diye kinayede bulundu.” şeklinde bir anlatımlar yaptı. 

Bu haber toplam 2629 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.