Kent Meydanı yılan hikayesine döndü

Kent Meydanı yılan hikayesine döndü
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliğiyle başlatılan Menteşe Kent Meydanı ve yer altı otopark projesi çalışmaları, yüklenici...

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliğiyle başlatılan Menteşe Kent Meydanı ve yer altı otopark projesi çalışmaları, yüklenici firmanın iş programının gerisinde kalması gerekçesiyle bir kez daha durdu. Proje için ilk kazmanın vurulduğu 2018 yılından itibaren ikinci kez müteahhit sorunu yaşanması dikkat çekerken, projenin yapılması işi için önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

Süleyman Akbulut

Muğla’nın merkez Menteşe ilçesinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliğiyle planlanan ve 24 Bin 127 metrekare alan içerisinde 2018 yılında inşaatına başlanan Menteşe Kent Meydanı ve yer altı otopark çalışmaları bir kez daha durdu.

Kent Meydanı yılan hikayesine döndü

Yılan hikayesine dönen projenin yapımı için ihaleyi alan ilk firma, parasını alamadığı gerekçesiyle inşaatı durdurmuş ve kenti terk etmişti.

13.08.2019 tarihinde işin bitirilmesi öngörülen proje için yapılan ikinci ihalenin ardından proje çalışmaları tekrar başlatılmıştı. Bir süre devam eden çalışmaların bir kere daha durduğu gözlendi.

Edinilen bilgiye göre, yüklenici firmanın iş programının bir hayli gerisinde kalması ve işin sözleşmesine göre bitiş tarihi olan 13.08.2019 tarihi itibariyle işi geçici kabule getirememesi ve imalatları durdurması sebebiyle 4735 sayılı kamu ihale sözleşmeleri kanununun ilgili hükümlerine istinaden 07.04.2020 tarihinde işe ait sözleşmenin, Büyükşehir Belediyesince feshedildiği öğrenildi.

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Taner Yiğit, sürecin başından bu yana tek bir yüklenici firma olduğunu, işin ilk durduğu dönemki firmayla yine aynı iş akışıyla ilgili sorun yaşandığını, müteahhidin işi bitirmeden para istediğini, belediye olarak iş bitiminde ödeme yapabileceklerini söylediklerini, söz konusu müteahhidin de ekonomik sorunlarını gerekçe göstererek işi durma noktasına getirdiğini belirtti.

Yiğit ayrıca, projede ikinci bir yüklenici firma olmadığını, ilk başta sözleşme imzalanan yüklenici firma ile projeye devam edildiğini de ifade ederken, işin bir kez daha yüklenici firmadan kaynaklı olarak durduğunu, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağı bilgisini doğruladı.

Yaklaşık 2 yıl önce başlatılan çalışmalarda inşaatın hali hazırda yüzde 60 seviyesine ulaştığı, inşaatın statik imalatlarının yüzde 95 oranında tamamlandığı, mimari, elektrik ve mekanik imalatlarının ise tamamlanamadığı, projenin yapılması işinin önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkacağı bildirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi ortaklığında yapımına başlanan ve 36 Milyon 344 Bin TL’ye mal olacak olan Kent Meydanı projesinde, yeraltı otoparkı, 31’i engelli olmak üzere 593 araç kapasitesine sahip. Ayrıca peyzaj düzenlemeleri ile çağdaş bir görünüme kazanacağı bildirilen Kent Meydanı’nda 3 adet kafe ile 25 işyeri bulunacak.

Bu haber toplam 1876 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.