Süleyman Akbulut

Süleyman Akbulut

KENTİMİZ İÇİN HAYALİ OLANLARDANIM

KENTİMİZ İÇİN HAYALİ OLANLARDANIM

Bu haftaya, Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında Ceza İnfaz Kurumu yerleşkelerinde kütüphane kurulmasına ilişkin imzalanan kampanyanın, ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da başlatılmasıyla başladık.

Bilindiği üzere, Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 29 Mart 2021 tarihinde Ceza İnfaz Kurumu yerleşkelerinde kütüphane kurulmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalanmıştı.

Bu protokol kapsamındaki kampanya, haftanın ilk iş günü olan Pazartesi, tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Muğla’da da hayata geçirildi.

Sınırsızlık Meydanında düzenlenen programa Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz ile infaz koruma memurları katıldı.

Burada bir açıklamada bulunan Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, “Hükümlü ve tutuklularımızı daha çok okumaya ve düşünmeye teşvik etmeye çalışıyoruz” dedi.

Güzel ve yerinde bir etkinlik olduğu kadar anlamlı da bir cümle.

Bahaneyle yargının başında bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mehmet Nadir Yağcı’yı böylesine anlamlı bir kampanya için kent merkezindeki bir etkinlikte görmüş olmaktan da memnuniyet duyduğumu söylemeden geçmemeliyim.

Bunu niye söyledim?

Gelenekçi bir yapıya sahip olduğumu arada laf arasına sıkıştırırım.

Polis-adliye muhabirliği yaptığım dönemlerde Başsavcılarımızı sadece protokol törenlerinde değil, sosyal etkinliklerin merkezinde görmeye alışık olmamdan belki de Sayın Yağcı’yı da görmüş olmaktan memnuniyet duyduğumu ifade ettim.

Neyse konumuz bu değil. Yeri geldi diye söylüyorum.

Konumuz; ceza infaz kurumu yerleşkelerinde kütüphane kurulmasına ilişkin imzalanan kampanya.

Kampanyanın başlatılmasında ve kampanya süresince emek ve katkı verenleri kutluyorum.

Edindiğimiz bilgiye göre, bu kampanya ile ceza infaz kurumları kütüphaneleri genişletilecek. Hükümlü ve tutuklular daha çok okumaya ve düşünmeye teşvik edilecek.

Bu nedenledir ki, her kesimin kampanyaya destek vermesi önem arz ediyor.

Kütüphane demişken aslında kent merkezinde de modern ve geniş bir kütüphaneye de ihtiyacımız var.

Hazır bu genişletme cezaevlerinden başlamışken, kentteki kütüphanelere de bir el değdirilmeli.

Şehrin insan sirkülasyonuna ihtiyacı olduğu bir yer tespit edilerek, kütüphane bilinci daha da arttırılıp, bu bilince uygun bir kütüphane inşa edilmeli.

İhtiyaç var mı var.

Bu yenilenme mevcut kütüphane üzerinde de inşa edilebilir.

Sadece kütüphane mi elbette değil.

Malum Büyükşehir Belediyesi tarihi eski Adliye binasında hizmet veriyor.

İki yeni otogar açmanın kolay kolay kimseye nasip olmayacağı gerçeğinden yola çıkarsak, böyle bir unvana sahip olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kim bilir, son boşalttığı otogara Büyükşehir hizmet binası inşa etmek üzere belki bir kazma vurur da, şuan ki hizmet binası, oluşturulabilecek olası bir kültür-sanat alanı içerisinde yer alır.

Olur, mu olur.

Sahi Büyükşehir’in tüm idari birimleriyle yani adeta bir kampus gibi olacak şekilde Adliye Sarayı mevkiindeki ikinci eski otogar içerisine inşa edileceği balonu uçurulmuştu.

Ne oldu o uçurulan balonun akıbeti bilmiyorum ama güzel de olur.

Farz edelim balon gerçek oldu ve böyle bir planlama var, Başkan Gürün’ün içinde bulunduğumuz görev dönemine yetişir mi bilmem.

Şehrin ortasında bir makine-ikmal görünümündeki o canım alan göz göre göre heba ediliyor.

Bu tür verimli alanları rantabl kullanmak lazım.

Hoş, makine-ikmal görünümünde değil, bildiğin makine-ikmal zaten.

Kentimiz için hayali olanlardanım.

Sözünü ettiğim konu da bu hayalin bir parçası.

Belki Büyükşehir Belediyesinin de aynı hayal doğrultusunda elbette bir düşündüğü vardır var olmasına da, galiba önce Bölge Müzesinin tamamlanması bekleniyor olabilir kanımca.

Bu yazı toplam 954 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Süleyman Akbulut Arşivi
SON YAZILAR