Kentsel sit alanını canlandırmak için bir araya gelindi

Kentsel sit alanını canlandırmak için bir araya gelindi
Muğla Tanıtım Platformu tarafından Konaklatı Kültür Merkezi’nde ‘Menteşe Kentsel Sit Alanında Turizmi Canlandırılması’ konulu bir çalıştay düzenlendi.Sinem...

Muğla Tanıtım Platformu tarafından Konaklatı Kültür Merkezi’nde ‘Menteşe Kentsel Sit Alanında Turizmi Canlandırılması’ konulu bir çalıştay düzenlendi.

Sinem Karakaya

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Menteşe Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile oluşturulan Muğla Tanıtım Platformu’nca Konaklatı Kültür Merkezi’nde ‘Menteşe Kentsel Sit Alanında Turizmi Canlandırılması’ konulu bir çalıştay düzenlendi.

Çalıştaya Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Levent Ünver, kurum çalışanları, STK’lar ve esnaflar katıldı.

Kentsel sit alanını canlandırmak için bir araya gelindi

Çalıştay da açılış konuşmasını yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, “Muğla Tanıtım Platformu, Muğla’nın tarihi, kültürel ve doğal kuruluşların bir araya gelerek ortak projeler yürütmeyi hedeflediği bir platform olarak geçtiğimiz Ekim ayında kuruluş yoluna çıkmıştır. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu platformda elbette şehrin önemli dinamiklerinden Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Menteşe Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile birlikte yer almaktan ve önemli çalışmaya paydaş olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Platformun öncelikli projesi Menteşe’de arasta ve Saburhane bölgesini de içine alan kentsel sit alanını turizme kazandırmaktır. Hedefimiz bu bölgenin geliştirilmesi ve yaşatılması. Bir kültür turizmi destinasyon haline getirilmesidir. Ancak burada bizim için en hassas konu Türkiye’de en iyi korunmuş kentsel sit alanları içerisinde yer alan Muğla kentsel sit alanının yapısının ve yaşam biçiminin korunması olacaktır” dedi.

Kentsel sit alanını canlandırmak için bir araya gelindi

Muğla Tanıtım Platformu olarak Saburhane ile Arasta bölgesini tanıtmayı ve canlandırmayı hedeflediklerini söyleyen TÜSAB Muğla TemsilcisiGürkan Tetik, “Muğla Tanıtım Platformu olarak Türkiye’nin gözbebeği olan Muğla ilimizin merkezinde Saburhane meydanı, tarihi arasta bölgesini tanıtmak amacındayız. Bununla ilgili olarak ilimizde 6 buçuk milyon yabancı, 3 buçuk milyon da yerli turist ikamet etmekte. Bunun çok az bir kısmı merkeze uğramakta. Merkezde var olan değerlerin kültür turizmine kazandırılması için yerel yönetim ve kurumlarla ortak çalışma yapmak istiyoruz. Bunlarla ilgili olarak ilimize gelen ilk önce günü birlik turizmi çekmek istiyoruz. Hedefimiz Muğla’da kültür turizmini koruyarak geliştirmek. Çalıştayımızın ana konularından biri merkezde periyodik pazarların yapılabilmesi için sizlerle fikir alışverişi yapabilmek. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Tanıtım Platformu tarafından katılımcılara Menteşe kentsel sit alanı ve etki alanında sürdürülebilir turizm konulu sunum yapıldı. Daha sonra 6 farklı konuda oluşturulan (basın ve tanıtım, günü birlik turizm faaliyetleri, geleneksel yemekler, festivaller ve periyodik pazarlar, turizm alt yapısı ve ulaşım, zanaatlar ve hediyelik eşyalar) masalarda fikir alışverişi yapıldı.

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.