Keşif ertelendi, cezaevi hakkında soruşturma başlatıldı

Keşif ertelendi, cezaevi hakkında soruşturma başlatıldı
Muğla’nın Menteşe İlçesinde Cemal Metin Avcı tarafından vahşice öldürülen Pınar Gültekin cinayetinin ilk duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza...

Muğla’nın Menteşe İlçesinde Cemal Metin Avcı tarafından vahşice öldürülen Pınar Gültekin cinayetinin ilk duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme tarafından 22 Aralık Salı günü olayın gerçekleştiği bağ evinde cinayeti işleyen Cemal Metin Avcı'nın ve kardeşinin katılacağı bir keşif yapılmasına karar verildi. Muğla’ya getirilecek olan katil zanlısının cezaevinden çıkışı yapılmadığı için keşif 23 Aralık Çarşamba gününe ertelendi.

Sinem Korkmaz

Muğla’da 27 yaşındaki Pınar Gültekin’i vahşice katleden Cemal Metin Avcı, güvenlik nedeniyle Adalet Bakanlığı’nın talimatı ile Muğla E Tipi Ceza İnfaz Kurumundan Afyon Yüksek Güvenlikli T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’na nakledilmişti. Olayın yaşandığı bağ evinde olayın canlandırması yapılmak üzere Muğla’ya getirilecek olan katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın cezaevinden getirilmediği için keşif 23 Aralık Çarşamba gününe ertelendi.

Öte yandan cezaevi hakkında idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Olayın ardından Muğla Adliyesi önünde konuyla ilgili açıklama yapan Pınar Gültekin’in avukatı Rezan Epözdemir, “Biraz önce mahkeme bizi ve her taraf vekillerini çağırdı. Sanık Afyonkarahisar'da ki cezaevinden getirilememiş. Açıkçası keşifte kullanılacak bütün metaryeller hazırdı. Palet, varil, emsaller ve taraf vekilleri hazır. Mağdur aileyi tercihen getirmemiştik. Duygusal yıkım ve travma olmaması için. Sanık temin edilememiş. Sanık gelemediği için mahkeme kararınca keşif 23 Aralık tarihine bırakıldı. Takdir edersiniz ki sanık olmadan keşfin bir anlamı kalmıyor. Olay örgüsünü anlatması lazım orada ki çelişkiler nedeniyle soru sormamız gerekiyor. Ceza mahkemesi kanuna göre keşif icrasının mantığı budur. Delillere temas edip değerlendirme yapmak gerek ve bilirkişi raporu tanzim edebilmek. Bilirkişi de hazırdı fakat sanık hazır olmadığı için keşif ertelendi"dedi.

Bu haber toplam 655 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.