Keşkekli zurnalı şenlik

Keşkekli zurnalı şenlik
Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Cedit Köyü Kültür Ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Yeniköy Mahallesi’ndeki Cedit Kültür Şenliği’ne...

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Cedit Köyü Kültür Ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Yeniköy Mahallesi’ndeki Cedit Kültür Şenliği’ne katılarak vatandaşlar ile bir araya geldi. Başkan Gümüş, bölgenin tanıtımına katkı koyan kültür şenliği, festival ve etkinlikler düzenlemeye, düzenleyen derneklere destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. Şenlikte vatandaşlara keşkek ve pilav ikram edilirken halk oyunları ve zurna gösterileri de sergilendi.

Yeniköy mahalle meydanında düzenlenen şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, şenlikte Menteşe Belediyesi ve Muğla Sanayi ve Ticaret Odası tarafından kurulan stantlarda vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıtıldı. Şenlikte ayrıca Cedit Köyü Kültür Ve Dayanışma Derneği tarafından halka keşkek, tavuklu pilav ve ayran ikram edildi. İkramların ardından şenlik programı Sanatçı Uygar Karaca ve Grup Acapella konserleri ile başladı. Konserin ardından şenliğin açılış törenine geçildi. Şenliğin açılışında konuşan Cedit Köyü Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdinç Bilgen, derneğin kuruluşu, çalışmaları ve gelecek projeleri ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Başkan Bilgen, “Dernek olarak temel amacımız mahalle sakinlerimizin ekonomik, sosyal ve kültürel yönlerden daha iyi imkânlara kavuşturulmasıdır. Şenliğimiz ile insanlarımız arasında dayanışmanın sağlanmasını arttırmayı ve kamuoyunun gözünü bu yöne çekmeyi hedefliyoruz. Bizlere her zaman destek olan Başta Menteşe Belediye Başkanımızı Bahattin Gümüş’e, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Bülent Karakuş’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yapılacak olan Fen Lisesi’nin Yeniköy’e yapılacağını açıkladı. Başkan Karakuş, “TOBB tarafından bölgemize yapılacak Fen Lisesi, Cedit Köyü Kültür Ve Dayanışma Derneği’nin girişimleri ve köprü görevi görmesiyle akabinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonrasında eski okulumuzun alanına yapılacak. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Fen Lisesi burada açılmış olacak. Bölge halkının bir arada olması, birlik ve beraberliğin pekişmesi için bu şenlikler ve etkinlikler çok önemlidir. Oda olarak derneklerimizin bu faaliyetlerine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

“Mahallelerimize Yatırımlarımız Devam Edecek”

Son olarak konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş bölgenin tanıtımına katkı koyan kültür şenliği, festival ve etkinlikler düzenlemeye, düzenleyen derneklere destek vermeye devam edeceklerini kaydetti. Başkan Gümüş, “Kurulduğumuz günden itibaren mahalleye dönüşen köylerimize yönelik projeler ürettik. Amacımız köyden mahalleye dönüşen bölgelerimizin merkez ilçemiz ile aynı imkân ve şartlara sahip olmasıdır. İşte bu nedenle bölgemizin tanıtımına katkı koyan kültür şenliği, festival ve etkinlikler düzenlemeye, düzenleyen derneklerimize destek vermeye devam edeceğiz. Eski adı Cedit olan Yeniköy mahallemiz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemizin bölgede bulunması ile her açıdan çok hızlı bir gelişim süreci gösterdi. Kötekli ve Yeniköy mahallelerimiz binlerce öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Bizde halkımızın ve öğrencilerin mağdur olmaması için mahallelerimize gereken yatırımları yapmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların arından Cedit Şenliği, halk oyunları gösterileri, zurna resitali ve konser ile gece boyunca devam etti.

Bu haber toplam 872 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.