KGF kredisi alana yakın takip

KGF kredisi alana yakın takip
Kredi Garanti Fonu (KGF) kefil olduğu firmaları kendi kuracağı sistem ile takip etmeye hazırlanıyor. 199.5 milyar lira tutarında kefalet ile 364 bin işletmeye...

Kredi Garanti Fonu (KGF) kefil olduğu firmaları kendi kuracağı sistem ile takip etmeye hazırlanıyor. 199.5 milyar lira tutarında kefalet ile 364 bin işletmeye kullandırılan 220.8 milyar liralık krediyi kendi kuracağı sistemle izlemek isteyen KGF'nin, yeni bir teknoloji yatırımına hazırlandığı öğrenildi.Kurulacak veri tabanı için yazılım şirketlerinden teklif aldığı öğrenilen kurum, bu yolla kefalet verdiği 364 bin işletmenin geri ödemeleri ile birlikte yeni kredi kullanımları da yakından takip edilebilecek. Sektörden edinilen bilgiye göre, kurumun kefalet verdiği veya bir nedenle vermediği tüm kredileri uçtan uca tüm yaşam döngüsü ile birlikte yönetebileceği bir platform arayışı içinde olduğu öğrenildi.

Planlanan veri sistemi ile bir firmanın kredi ve kefalet için yaptığı başvuru anından itibaren, şirketin borcunu ödeyemeyip kredinin tazmin olduğu ana kadar izlemede kalacak. Hatta daha sonraki takip süreçlerinde de her aşamada bankalarla ve ilgili kuruluşlarla entegre çalışacak bir uygulama planlandığı belirtildi.

AMAÇ DIŞI KULLANIM

Bu çerçevede şirketlere kredi verilirken, taksitler ödenirken, teminat başvuruları yapılırken, yakın izlemede iken veya takipteyken kullanılan ve üretilen bilgilerin tümüne, kefalet verilen krediler özelinde KGF de erişebilir olacak. Böylece, teknolojik altyapı KGF'nin izleme ve takip görevlerini en etkin ve verimli şekilde yapmasına hem de hem de bankacılık sisteminin sahip olduğu tüm teknolo ji ve imkanlara sahip olabilecek. Bu imkanlarla veriler üzerinde her türlü analiz yapılabilecek, amaç dışı kullanım varsa kolaylıkla tespit edile bilecek.

Bu haber toplam 731 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.