Kıbrıslı Öğrencilere Muğla Ödülü

Kıbrıslı Öğrencilere Muğla Ödülü
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ilkokullar arası voleybol müsabakalarında birinci olan okul takımını, Muğla’ya gezmeye gönderdi. Muğla gezisi kapsamında KKTC Esentepe İlkokulu öğrencileri 3 gün boyunca Muğla’nın ilçelerini...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ilkokullar arası voleybol müsabakalarında birinci olan okul takımını, Muğla’ya gezmeye gönderdi. Muğla gezisi kapsamında KKTC Esentepe İlkokulu öğrencileri 3 gün boyunca Muğla’nın ilçelerini gezecek.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde okullar arası yapılan spor müsabakalarında kazanan okullar, Türkiye’deki okullarla yarışıyor. Ancak bu yıl Türkiye’nin okullar arası spor müsabakaları yapmaması nedeniyle, Kıbrıslı öğrencilerle Türkiye’deki öğrenciler yarışamadı. Bunun üzerine KKTC, müsabakalarda kazanan öğrencileri Muğla’ya geziye gönderdi. Konu hakkında bilgi veren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne Esentepe İlkokul Müdürü Mehmet Karaali; “ Her yıl Türkiye’de olduğu gibi Kıbrıs’ ta da okullar arasında her branşta müsabakalar yapılıyor. Biz ilkokullar arasında voleybol müsabakalarında şampiyon olduk. Şampiyon olan ilkokul veya diğer okul takımları Türkiye’deki okullarla yarışmak için Türkiye’ye gelirdik. Bu bizim üst üste dördüncü senemiz. Müsabakalar için geçen sene Adana’daydık. Ancak bu sene Türkiye ekonomik krizden dolayı ilkokullar arası müsabakaları yapamadı. Bizim bakanlığımız da bize dedi ki;‘istiyorsanız bir yer seçin, istediğiniz tarihte sizi gezmeye gönderelim.’ Ben de Muğla bölgesini çok duydum. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla çok güzel bir yer Muğla. Burayı tercih ettim. Bakanlığımız da uygun gördü. Üç günlük bir gezi planımız var.  Muğla’mızı ve güzel ilçelerini gezip göreceğiz. Bugün geldik ama ilk görmek istediğimiz yerler başında Fethiye ve Milas geliyor. Bakalım hem bizim için hem de öğrencilerimiz için güzel bir gezi programı olacak.” diye konuştu.

Sevil OLUÇ-Neval ÇOLAK

Bu haber toplam 393 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.