“Kıdem tazminatı kırmızı çizgimiz”

“Kıdem tazminatı kırmızı çizgimiz”
Kıdem tazminatının fona devredilmesi ile ilgili çalışmalar kapsamında,TÜRK-İŞ İl temsilcisi ve Tes-İş Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik basın...

Kıdem tazminatının fona devredilmesi ile ilgili çalışmalar kapsamında,TÜRK-İŞ İl temsilcisi ve Tes-İş Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik basın açıklaması yaptı. Erçelik, kıdem tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessese olduğunu vurgulayarak, “Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ’in kırmızı çizgisidir” dedi.

Aykut Kurt

TÜRK-İŞ İl Temsilcisi ve Tes-İş Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik, bir basın açıklaması yaparak, Kıdem tazminatının fona devredilmesi ile ilgili çalışmalar kapsamında değerlendirmede bulundu.

Son günlerde çalışma hayatının sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden Erçelik, kıdem tazminatı hakkında yapılacak düzenlemeler ve işsizlik sigortası fonu kesintilerinin artırılmasıyla,25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlarınkıdem ve ihbar tazminatınınortadan kaldırılacağını belirtti.

TÜRK-İŞ İl Temsilcisi ve Tes-İş Yatağan Şubesi Başkanı Fatih Erçelik, kıdem tazminatlarının fona devrinin kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayarak, yasanın geçmesi halinde genel grev uyarısında bulundu.

“DÜZENLEMELERİ KABUL ETMİYORUZ”

Ekonomide mevcut sıkıntıların aşılmasının çözümünü, işçide aranmasına tepki gösteren Erçelik açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kıdem tazminatı hakkımızla ilgili bazı düzenlemeler yapılmak isteniyor. İşsizlik Sigortası Fonu kesintileri artırılmak isteniyor. 25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlara daha esnek çalışma getiriliyor ve bu yolla kıdem ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılıyor. Kıdem tazminatının kaldırılarak yerine tamamlayıcı emeklilik sistemi getiriliyor ama ortada paylaşılan bir taslak yok, sadece medyada yer alan haberler var. Değişiklik yapılmasına ilişkin sosyal tarafların herhangi bir talebi bulunmuyor. Bu konuda sosyal taraflar arasında mutabakat da yoktur. Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz. Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de şimdiye kadar görülmemiş küresel bir salgın hastalığa karşı topyekun bir savaş verilirken bu düzenleme gündeme getiriliyor.İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir.İşsizlikle baş etmeye, işini korumaya çalışmaktadır. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur. Görüşümüz net.  Kıdem tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir. TÜRK-İŞ Genel Kurullarında oybirliğiyle alınan kararımız herkes tarafından bilinmektedir. Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ’in kırmızıçizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz.”

Erçelik sözlerine son verirken, Türkiye’nin her yerinde yeni bir kampanya başlattıklarını söyleyerek, “Hazırlanan bez afişler binalarımıza asılacak, tüm işyerleri, evlerimiz ve arabalarımız posterlerle donatılacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 460 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.