Kilo Alma Sebepleri ve Çözüm Yolları

Kilo Alma Sebepleri ve Çözüm Yolları
Herkese merhabalar.Ben Diyetisyen Mervenur Süner. Bundan sonra her hafta sağlık köşesinde beraber olacağız inşallah. İlk yazımda kilo alma sebeplerimiz...

Herkese merhabalar.

Ben Diyetisyen Mervenur Süner. Bundan sonra her hafta sağlık köşesinde beraber olacağız inşallah. İlk yazımda kilo alma sebeplerimiz ve bazı çözüm yollarından bahsedeceğim.

Birçoğumuzun  sağlıklı beslenme, spor, diyet gibi konular hep gündeminde.Fakat buna rağmen Avrupa ülkeleri arasında obezitede birinci sıradayız.Hemen hemen 3 kişiden bir obez ,1’i fazla kilolu,sadece 1’i normal kilosunda.

Kilo alma sebeplerimizin başında “ya hep ya hiç”çi yaklaşımımız geliyor. Ya televizyonda,internette gördüğümüz çok düşük kalorili,kendimize uygun olmayan diyetleri uyguluyoruz ya da sürekli bir yeme halindeyiz.Halbuki önemli olan hızlı kilo vermek değil devamlılık.Sürdüremeyeceğimiz ,yaşımıza,kilomuza,boyumuza,yaşam tarzımıza uygun olmayan diyetler yaparak metabolizmamızı yavaşlatmış oluyoruz aslında ve sonrasında devam ettiremeyerek  verdiğimiz kilonun bile üzerine çıkabiliyoruz.Belki daha yavaş kilo vererek  ama sağlıklı,devamlılık sağlayabileceğiniz,hayat tarzınız haline gelebilecek beslenmeyi  öğrenmeyi hedeflemek oldukça önemli.

Bir diğer kilo alma sebebi ise insülin direnci, guatr gibi metabolizmayı yavaşlatabilecek hastalıklar.6 ayda bir muhakkak aile hekimliğinizde veya hastanede kan tahlili yaptırmayı ihmal etmeyin, ertelemeyin.

Türk mutfağımızın zenginliği ve şekerli, yağlı besinlerin oldukça hayatımızda olması da bir diğer etmen. Fazla yağlı,şekerli besinleri porsiyon kontrolüyle sıklığını ayarlayarak tüketmekte sıkıntı olmayabilir.Fakat günlük rutinimize fazla yağlı ve şekerli besinleri sokmamalıyız.

Hayat telaşı içerisinde vakit darlığından paketli gıdaları daha fazla tüketip daha az hareket eder olduk. Zaman yönetimi yaparken önceliklerimiz arasında sağlığımız da olursa inanıyorum ki vakit bulabiliriz.

Kulaktan dolma bilgilerden uzak durun ve diyetisyeninizden sağlıklı, size özel beslenmeyi öğrenin. Avrupa’nın en obez ülkesi olmaktan ancak sağlıklı beslenme bilinci, diyetisyen-danışan işbirliğiyle kurtulabiliriz.

Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir hafta diliyorum…

Bu haber toplam 709 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.