Güzide Kasim

Güzide Kasim

Kim Kimi Kandırıyor?

Kim Kimi Kandırıyor?

Savaş mağdurları dedinildi, yazık denildi. Ülkemizin kapılarını açtık. Okuma hakkı, barınma hakkı hatta vatandaş olma hakkı bile verildi. Bizim çocuklarımız onların ülkesine savaşa gitti, şehit oldu. Neredeyse kendi ülkemiz de biz sığınmacı olacağız.

Kim kimi kandırıyor.

İstihdam denildi, destek denildi. İşletmeler vergi/SGK,  faiz ödemekten nefes alamaz hale getirildi.

Kim kimi kandırıyor.

Asgari ücrete zam geldi. Emekliye iyileştirilme yapıldı. Her şeye zam geldi. Açlık sınırı 1615,00 tl yoksulluk sınırı 5260,00 tl, asgari ücret 1603,00 tl oldu.

Şubat ayında öğretmen atanması, sağlık çalışanı ataması denildi. Şubat bitti, Mart ayına geldik devlet kadrosundan vazgeçilip, sözleşmeli çalışmaları başlatılıyor.

Kim kimi kandırıyor.

Sağlık ücretsiz denildi. Hastane katkı payına, reçete payına, ilaç farkına zam geldi, cepte para kalmadı.

Eğitim ücretsiz denildi. Çocuklar ya imam hatiplere ya da özel okullara yönlendirildi. Eğitim politikası yap-boz tahtasına çevrildi. Özel okullara giden öğrencilere devlet katkısı denildi ona da kota/sınır geldi.

Kim kimi kandırıyor.

İstihdam büyüdü, milli gelir arttı dediler. Fabrikalar, işletmeler kapanıyor, işçiler işsiz kaldı.

Çiftçi denildi. Tarım denildi.Üretim, emek, hayvancılık destek dediniz. Emeğe saygı kalmadı. Yeme , mazota  zam geldi. Emekçileri bankalara borçlu hala getirdiniz.

Faizler düştü, düşüyor denildi. Banka, konut, devlet alacak faizleri yükseldi. Herkes borçlu, herkes sıkıntılı…

Kim, kimi kandırıyor…

Çocuk denildi, korunmaya muhtaç denildi, sevgi evleri denildi. İstismar ettiler, taciz ettiler. Küçücük bedenleri cinsel obje olarak gördüler. Sustunuz, sustuk, sustular, susturdunuz…

Kadın hak ve özgürlüklerinden bahsedildi. Kadının da adı var denildi. Siyasi seçimlerde, çalışma sektörlerinde ikinci plana attılar. Kadın cinayetleri, tecavüzler arttı. Bir de bu yetmez gibi kadını suçlu çıkartıp, giyim/kuşamını eleştirdiniz. Kadının adını alfabenin son harfi yaptınız.  En sessiz harfi yaptınız.

Kim kimi kandırıyor.

Bu yazı toplam 1163 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR