Güzide Kasim

Güzide Kasim

Kimden Koruyor sunuz?

Kimden Koruyor sunuz?

Bildiğimiz  üzere  4 Mart Pazar günü Cumhurbaşkanımız geliyor. Hoşgeliyor…

Muğla/Menteşe’ye bunu duyurduğumuz zaman halkın tepkisi aynen şöyle;

“Hangi yollar kapanıyor?”  “Trafik akışı nerden olacak?”

Ne kadar içler acısı durum. Bir ülkenin cumhurbaşkanı kendi ülkesi içinde bir ili ziyaret etmek istiyor. Ve yollar boşaltılıyor çevre illerden takviye güvenlik güçleri isteniyor. Demir barikatlarla çevriliyor. Resmen deyim yerindeyse etten duvarlar örülüyor. Vatandaş Cumhurbaşkanın geleceğine sevinemiyor bile.

Neden peki?

Gelen bizim Cumhurbaşkanımız. Yollara ayrı bir itina gösteriliyor. Demir barikatlarla vatandaş kendi Cumhurbaşkanından uzaklaştırılıyor. Karşıdan selam bile veremez hale getiriliyoruz. Miting alanına girebilirsen çok şanslısın. Tabi girene kadar kaç güvenlik barikatından geçip ulaşacaksın?

***             ***             ***

Geçtiğimiz haftalarda Ak Parti İl Kongresi yapılmıştı. Ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Kongreye iştirak etti. Kongre alanına girilirken üst araması yapıldı. Bayanların çantaları dahil didik didik arandı. İnanabiliyor musunuz? Boş kağıttan tutunda karalanmış kağıtlar, kalemler çöpe atıldı.

“Bu kadar da olur mu?” denildi. Bu insanlar partiye gönül vermiş üyeler. Her şeyden öte kağıt, kalemden ne zarar gelir? Kağıt, kalem tutan elden ne zarar gelir?

Nasıl mantık? Nasıl talimat? Ben anlamadım.

***             ****            ***

Ülkenin kendi vatandaşının seçtiği bürokratlarımız, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız kendi ülkesindeki yerlere neden gider? Sadece kendileri konuşup dönecekse, vatandaşla görüşüp, dinlemeyecekse; biz onları zaten televizyondan da takip edip dinliyoruz.

Gittikleri ilin sorunlarından uzaklaştırılıp, görmeyeceklerse biz neden seçtik onları?

Biz biz yapan demokrasi anlayışımız nerde?

Ne olur artık bizi bizden, sizden ayrıştırmayalım…

***             ***             ***

Mesela ben; Menteşe Devlet Hastanemi istiyorum. Ben,  basın çalışanı olarak elimizden alınan SGK’ya  eksik gün olarak bildirilen günlerimi  geri istiyorum. Ben, yerel basın olarak resmi ilan tarifemizin iyileştirmesini istiyorum.

Yine iş imkanları, istihdam istiyorum. Var olan işletmelerin SGK/vergi borçları bellerini bükmesin istiyorum.

Ücretsiz Göcek Tünelini istiyorum. Güzelim koylarımızın yabancılara satılıp, özelleşmesini istemiyorum… vb.

***             ***             ***

Bu yazı toplam 965 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR