Elvan Göçer

Elvan Göçer

KİMDİR KADIN?

KİMDİR KADIN?

Zordur “Kadın “olmak...Bazen eş,bazen ana,bazen arkadaş,bazen gardaş.Bazen yâr,bazen diyardır KADIN.

Memlekettir görmesini bilene,gurbettir çekmesini bilene.Kadın şerbet olur  içmesini bilene,zehir olur karşısında efelik edene.Yüreğindeki heyecanı hissedene çocuk,vicdanının sesini duyabilene candır KADIN.

Kendisinden fazla güçlü görene rakip,aldattığını zanneden zavallıya göre çantada kekliktir KADIN. Koklamasını bilene gül,konuşabilene bülbül,kendisinden çekinip her türlü yalana başvurana kaktüstür KADIN.

Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v)Efendimize göre ise;”ayaklarının altında cennet olan “ varlıktır KADIN.

An gelir ‘ adam gibi adam ‘ ifadesinin bile yetersiz kaldığı,yapılamayanı yapan,geçilemeyeni geçen,ezilemeyeni ezendir KADIN.

Dansöz gibi kıvıran adamların olduğu siyasette siyasetin öznesidir KADIN.Siyasetin içinde var olma mücadelesi veren,bazen tüm yükü tek başına omuzlayan,

“olmazsa olmazımız kadınlarımız” sözünün hiçe sayıldığı siyasi figürdür KADIN. Bazı koltuk sevdalılarının kendilerini fare,karşısındakini güçlü gördüğü ASLANDIR KADIN.

Acizliğini,zavallılığını söyleyemeyip, ortalıkta ERKEĞİM diye gezen zavallıların yaşam hakları ellerinden alınan GELECEKTİR KADIN.

Okumasını bilene kitap,yazmasını bilene kalem,yaşayabilene ÖYKÜDÜR KADIN. İyi  oynayanların değil iyi olanların kazanacağı günü bekleyendir KADIN.

Ters akıntıya kürek çekendir KADIN.

Cevabını bildiği halde soruları sorup sorgulayandır KADIN.

Eskiden çocuk oyuncağı olan fırıldağın günümüzde ise bazı insanların yaşam tarzı olmaya başladığını farkedip topaçı çevirendir KADIN.

Üzerinde kurulan tüm oyunları gören YÖNETMENDİR KADIN.

Şairi belli olmayan ŞİİRDİR KADIN.

Kimseyi kırmamak için meltem gibi esen,kırılınca fırtınaya dönen BORANDIR KADIN. Fırtınalı denizde sığınılan limandır KADIN.

Yeri gelir hastaya doktor,yıkılıp döküleni yeniden inşaa eden MİMARDIR KADIN.

Bir işi yaparken diğer iş için plan kuran,tükettiğini üreten FABRİKADIR KADIN.Tek bir rollle yetinmeyen ,bir elinde on mağrifet AHTAPOTTUR KADIN.

“Ve bugün bir kez daha anladım adamlığı kadınlardan öğrenecek erkek çok” diyen Cemal Süreya’nın da dediği gibi  adam olmayanlara  adamlığı öğretecek ADAMDIR KADIN.

Bu yazı toplam 1677 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Elvan Göçer Arşivi
SON YAZILAR