Kiramettin Mahalle Muhtarı: Hayrettin Akay

Kiramettin Mahalle Muhtarı: Hayrettin Akay
Muğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Kiramettin Mahalle Muhtarı Hayrettin Akay ile devam ediyoruz. Muhtarlarımız...

Muğla Gazetesi olarak, mahalle muhtarlarımızla yürüttüğümüz röportaj dizimize Kiramettin Mahalle Muhtarı Hayrettin Akay ile devam ediyoruz. Muhtarlarımız sayesinde, kentimizin mahallelerini, mahalleler için ortaya konan çalışmaları öğrenme fırsatı edinecek, devletin temsilcileri olan muhtarlarımızı daha yakından tanıma fırsatı bulacağız.

Akay ile olan söyleşimizde öne çıkan ifade, gece gündüz demeden mahallelisinin her ihtiyacına koştuğu oldu.

Kamu kurum ve kuruluşlarda işi olan vatandaşlara bizzat eşlik ettiğini dile getiren Hayrettin Akay ile söyleşimize kendisini tanıyarak başlayalım mı?

Kiramettin Mahalle Muhtarı: Hayrettin Akay

Sizi tanıyabilir miyiz?

1966 yılında Muğla’da doğdum. Aslen Gökovalyım. 30 yıla yakındır Muğla’da esnaflık yapıyorum.

Muhtarlıkta kaçıncı döneminiz?

2009 yılından bu yana muhtarlık yapıyorum. Muhtarlıkta üçüncü dönemimdeyim. Muhtarlık biraz zor. Fakat hakkıyla yapıldığında çokta kolay. Vatandaş en ufak isteğinde ilk muhtara gelir. Özellikle bu pandemi süreci vatandaşın en desteğe olduğu süreç. Gece saat 12 de ekmek isteyen vatandaşın evine kadar ekmek götürdük. Tabi muhtarlığımız ve hizmet etmeyi çok seviyoruz.

Mahallenizi nasıl tanıtırsınız?

Bizim mahallemiz de herkes birbirini tanır, eski Muğla gelenek ve göreneklerimizi günümüzde halen devam ettiririz. Bu durum bizi ayrıca mutlu ediyor. Yaklaşık 450 hanemiz var. Bugüne kadar mahallemizde olumsuz herhangi bir olay olmadı. En ufak bir yabancı mahalleye girse hemen beni arayıp haber verirler.

Mahallenizde çözüm bekleyen sorunlar var mı? Varsa nelerdir?

2009 yılında muhtar oldum fakat ben muhtar olmadan önce büyüklerimizi ziyaret ettim. Bizim mahallelerimiz dönemlerde unutulmuştu, eskiydi. Daha sonrasında belediye başkanımız hizmet adına söz verince bende muhtarlığa adaylığımı koydum ve seçildim. Yollarımızdan tutun, çocuk parklarımıza kadar her şeyimiz yapıldı. Yetkililerle çok uyum içerisinde çalışıyoruz. Herhangi bir çözülmeyen sorunumuz bulunmamaktadır.

Mahallenizin muhtarı olarak nasıl bir yönetim anlayışı içindesiniz?

Mahallemizde herkese eşit şartlarda hizmet vermeye özen gösteririm. Mahalle sakinlerimizin kamu kurum ve kuruluşlar ile bir işi olduğunda hiç kimseye adres verip yollamam onlarla giderim, işini çözeriz sonra döneriz.

Muhtarlığı siyasetin içerisinde görüyor musunuz?

Maalesef biz görmüyoruz ama görenler var. Ben aynı zamanda Muğla İl ve İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanıyım. 66 mahallemiz var, 65 muhtarım derneğe üye. Onun yanı sıra Muğla İli Muhtarlar Federasyonu’nu yeni kurduk. 13 ilçemizde 11 derneğimiz bize kayıtlı. Üzülerek söylemeliyim ki bizi siyasete çekmeye çalışan çok kurum oldu. Biz uzak durmaya çalışıyoruz. Ben bir muhtarım ve muhtarın siyaseti olmaz. Muhtar siyaset yapmak istiyorsa gitsin meclis üyesi olsun. Biz mümkün olduğu kadar siyasetten uzak durmaya çalışıyoruz.

Söyleşimizin sonunda sizden bir dilek temenni alalım.

Öncelikle bu proje için ve bizi ziyaret ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Muğla basınına da çok teşekkür ederim. Tüm muhtarlarımız gece gündüz demeden mahallelisinin her ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.  Biraz daha muhtarlarımız yaptıklarının ön plana çıkmasını istiyorum çünkü inanın bu süreçte muhtarlarımızda çok fazla çalıştı.

Bu haber toplam 932 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.