Kireç Sanayi Çalışanları “Bu Oyunu Bozun Biz İş, Aş Ve Ekmek İstiyoruz”

Kireç Sanayi Çalışanları “Bu Oyunu Bozun Biz İş, Aş Ve Ekmek İstiyoruz”
SİNEM KORKMAZ-1969 yılından bu yana Muğla’ya hizmet veren, yaklaşık 100 kişinin çalıştığı ilk ve son kalan sanayi tesisi olan Kireç Sanayi, mahkeme...

SİNEM KORKMAZ-1969 yılından bu yana Muğla’ya hizmet veren, yaklaşık 100 kişinin çalıştığı ilk ve son kalan sanayi tesisi olan Kireç Sanayi, mahkeme kararıyla mühürlendi. Orhaniye mahallesi Karabağlar mevkiinde bulunan Kireç Sanayi önünde, mühürlenme kararıyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Kireç Sanayi Çalışanları “Bu Oyunu Bozun Biz İş, Aş Ve Ekmek İstiyoruz”

Basın açıklamasını yapan Denizli Çimse-İş Sendika Başkanı Yakup Çetin; “Muğla’da bulunan Muğla Kireç fabrikamızda çalışmaktayız. Çalışmakta olduğumuz fabrikada yüzlerce işçi arkadaşım benim gibi çocuğunun ve ailesinin rızkını kazanmak için alın teri dökerek çalışmaktayız. Son aldığımız haberle fabrikamızın çevre lisansının iptal edildiğini ve kapanacağını öğrendik, işçilerde bizlerde şok olduk. Muğla’da başka fabrika yok. Çocuklarımızın geleceği elden gidiyor. Bize yardımcı olun. Bizlere vatanına, milletine, bayrağına, ekmeği uğruna ciğeri yanan kişileriz. Buralarda birileri rant kazanmak için bizleri mağdur ediyorlar. Fabrikamız kriz zamanlarında dahi işçinin arkasında olan ve hiçbir işçisini mağdur etmeyen sendikası olan kurumsal bir işletmedir.” dedi.

Kararın Adaletli Olduğunu Düşünmüyoruz

Çevre yasalarına olan tüm yükümlülüklerini yeri getiren bir fabrika olduklarını dile getiren Yakup Çetin; “Eski milletvekilimiz Orhan Seyfi Terzibaşıoğlu çevre bakanlığına dava açmış. Çevre belgesinin iptali için Muğla 1. İdare mahkemesi hâkimi karar vermiş. Yargıya saygımız var fakat kararın adaletli olduğunu düşünmüyoruz.  10.12.2019 Salı günü fabrikamızın çevre lisansının ve yakma belgemizin iptati kararıyla mühürlemeye geldiler, bir ara karar ile çevre belgemiz iptal edilmiştir. Bizim fabrikamız 1969 yılından beri çalışıyor. Binlerce insan buradan emekli oldu. 20 yıla yakın bir süredir. Çevre yasalarına olan tüm yükümlülüklerini yerine getiren ve her iki fırınında filtreleri bulunan bir fabrikayız. Bu nedenle müktesep haklarımız bulunmaktadır. Ayrıca hemen yan tarafımızda 30000 ağacı bulunan bir ormanımız bile var. Kaldı ki devletimiz üretim yapanın hep yanında oldu. her türlü teşvik yapılırken istihdam sağlayan bir fabrikayı kapatmak yerine eksikleri varsa yaptırımlar yapılarak eksikler giderilmesi sağlanabilir. Siz Muğlalılardan, sivil toplum örgütlerinden ve tüm yerel basından ricamız bu oyunu bozun biz İŞ, Aş ve ekmek istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.