Kireç Sanayi’deki belirsizlik sürüyor

Kireç Sanayi’deki belirsizlik sürüyor
Muğla’nın 50 yıldır hizmet veren tek kireç fabrikası olan Kireç Sanayi’nin, mahkeme kararıyla 10 Aralık tarihinde mühürlenmesinin ardından yargıya intikal eden süreç belirsizliğini koruyor. Öte yandan yaklaşık 13 ay önce...

Muğla’nın 50 yıldır hizmet veren tek kireç fabrikası olan Kireç Sanayi’nin, mahkeme kararıyla 10 Aralık tarihinde mühürlenmesinin ardından yargıya intikal eden süreç belirsizliğini koruyor. Öte yandan yaklaşık 13 ay önce mühürlenen  fabrikaki 80 işçinin maaşlarının düzenli bir şekilde ödendiği öğrenilidi.

Sinem Korkmaz

10 Aralık 2019 tarihinde çevreye zarar verdiği gerekçesiyle mahkeme kararıyla lisansı iptal edilen ve mühürlenen Kireç Sanayi davasında belirsizlik sürüyor. Mühürlenmesinin üzerinden yaklaşık 13 ay geçmesine rağmen süreç ile ilgili  bir gelişme yaşanmazken, mühürlenme sürecine konu olan fabrikanın yanında bulunan arazide, konut yapımı için inşaat çalışmaları başlayacağı öne sürüldü. Öte yandan dava dosyasının İzmir Bölge İdare Mahkemesine gönderildiği ve Muğla’da söz konusu davaya bakan hakimin de İzmir Bölge İdare Mahkemesine atandığı ileri sürüldü.

İŞÇİLERİN MAAŞ ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

10 Aralık 2019 tarihinde mühürlenen Kireç Sanayi’de 80 işçinin 13 aylık süreçte maaş ödemelerinin düzenli ödendiği ve süreç boyunca işçileri mağdur etmemek adına ödemelerin devam edeceği öğrenildi.

Bu haber toplam 870 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.