Kırkından sonra değil farkından sonra

Kırkından sonra değil farkından sonra
Muğla’nın Ula ilçesinde ilk lazer epilasyon ve cilt bakım kliniğini açan ve işleten 45 yaşındaki Yeliz Yüksek, kadınların istedikleri zaman her şeyi yapabileceklerini ve hiçbir şey için geç olmadığını dile getirdi.Ula’da...

Muğla’nın Ula ilçesinde ilk lazer epilasyon ve cilt bakım kliniğini açan ve işleten 45 yaşındaki Yeliz Yüksek, kadınların istedikleri zaman her şeyi yapabileceklerini ve hiçbir şey için geç olmadığını dile getirdi.

Ula’da yaşayan Yeliz Yüksek, ilçenin ilk lazer epilasyon ve cilt bakım kliniğini işletiyor.45 yaşındaki Yüksek, bir şeyi istedikten ve çalışıp çabaladıktan sonra yaşın bir önemi olmadığını ifade etti.

Güzellik uzmanı Yeliz Yüksek, ailesinin bu süreçte en büyük destekçisi olduğunu dile getirdi. Yüksek, “Bizim işimiz insan vücudu ve sağlığı direk temas olduğu için dikkat etmemiz gerekiyor. 45 yaş grubunda bu işe başlamak çok zor oldu. Çünkü hem anneyim hem eşim hem de bakmakla yükümlü olduğum seksen yaşında annem babam var. İlk eğitime başladığım gün çok zorlandım. Gidip gelmem, işin ortamı, insanlar, iş makinaları beni zorladı. Çünkü 19 yıldır hiç çalışmamıştım. Bir taraftan da çocuklarımı büyütüyordum. Akşamları yorgunluktan ağladığım günler oldu. Ama bana inanan insanlar vardı. Annem bu süreçte bana oldukça destek verdi. Çocuklarıma baktı evin yüklerini omuzladı diyebilirim. Hala daha annem ve babam bana desteklerini gösterir.” dedi.

Yaptığı işin özveri isteyen bir iş olduğunu belirten Yüksek, zorlandığı zamanlar olduğunu dile getirdi. Yüksek, “Bu meslekle ilgili hiçbir geçmişim yoktu. Küçüklüğümden beri saçı makyajı çok severdim. Çevremdekilerin tavsiyeleriyle bu yola girdim. Eşimde bu konuda bana destek oldu ve eğitimini almaya başladım. Ardından İstanbul’a giderek cerrah bir doktordan da eğitim aldım. Hala onunla çalışırım” şeklinde konuştu.

“KUAFÖRLÜKLE KARIŞTIRILIYOR”

Lazer epilasyon ve cilt bakımının kuaförlükle karıştırıldığını belirten Yüksek, “Şuanda kullandığım cihazlar bir anda insanlara uygulanmaz. Herkes yapamaz çünkü sabır gerektiren bir iş. İnsanlara bunu ince ayrıntısına kadar anlatman gerekiyor. İşimiz kuaförlük değil çok karıştırılıyor. Epey bir şartnamesi var belirli bir eğitimden geçmeniz gerekiyor. Burada tek çalışıyorum. İşletmenin mutfağından, temizliğinden, dezenfeksiyonundan her şeyiyle ben ilgileniyorum. Ama en önemlisi olan müşteri takibi önemli olan o çünkü herkese üç gün önceden haber vermek gerekiyor” dedi.

 “KONU İNSAN SAĞLIĞI OLUNCA TİTİZ ÇALIŞMAK GEREKİYOR”

Müşterilerden olumlu dönüşler aldığını söyleyen Yüksek, “Seanslarım uzun tutuyorum çünkü konu insan sağlığı olunca titiz çalışmak gerekiyor. Şuana kötü bir dönüş almadım. İnsanları ve iletişim kurmayı sevdiğim için bu işi yapıyorum. Yaptığım işi lazeri, makyajı saatlerce anlatabilirim. Hiç sıkılmam. Müşteri bana gelsin diye yapmam. İşi anlatırım önce onun kafasına yatarsa başlarım işe. Zaten kişiye düşünmesi için bir müddet zaman tanırım. Çünkü ortada insan sağlığı var ve lazer epilasyon bir tedavi şekli” dedi.

“ULA’NIN TEK GÜZELLİK SALONUYUM”

İşin eğitimi için tek tek sınavlara girdiğini belirten Yeliz Yüksek, “Ula’ya bunu anlatmam çok zor oldu. Ula’nın tek güzellik salonuyum. Hatta belediye bu işletmeyi açarken zorlandı. Çünkü ‘bir daireye açılabilir mi’ diye. Ama yönetmenliği zaten daire olarak belirli. Ayrı odaların olması gerekiyor. Kuaför gibi düşünülüyor ama değil. Ben kuaförün işini yapamam. Güzellik uzmanıyım, estetisyenim, cilt uzmanıyım birde lazer uzmanıyım bunların hepsi ayrı aşamalardan oluyor. Tek tek ayrı ayrı sınavlarına girilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Cilt Uzmanı Yeliz Yüksek, son olarak yaptığı işin yaşla bir ilgisi olmadığı ve hiçbir şey için geç olmadığını dile getirdi.

Bu haber toplam 800 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.