Kırmızı listedeki tür ölü bulundu

Kırmızı listedeki tür ölü bulundu
Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için kırmızı listede koruma altındaki türlerden olan bir porsuk, Muğla’nın Milas ilçesinde yol...

Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için kırmızı listede koruma altındaki türlerden olan bir porsuk, Muğla’nın Milas ilçesinde yol kenarında ölü halde bulundu.

Haber Merkezi

Muğla’nın Milas ilçesinde varlığı bilenen ancak çok nadir görülen türlerden olan bir porsuk, karayolu kenarında bir vatandaş tarafından ölü olarak bulundu.

Milas’ın Akyol Mahallesi’nde köprü üstü mevkiinden geçen Cem Avcı isimli vatandaş, yol kenarında hareketsiz halde bir canlı gördü.

Dikkatlice bakınca ölü hayvanın bir porsuk olduğunu anlayan Avcı, “Sanırım yoldan geçerken bir araç çarpmış. Böylesi güzel ve özel bir hayvanın bu coğrafyada ölüsünün bile bulunması, buraların hala yaşayan zengin bir ekosisteme sahip olduğunu gösteriyor. Yöre halkının, avcıların bu tür hayvanları asla vurmaması, koruyu kollaması ortak geleceğimiz için çok önemli” diye konuştu.

Öte yandan porsukların nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) kırımızı listesinde yer aldığı öğrenildi.

Bu haber toplam 932 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.