Kırmızı reçete şebekesi çökertildi

Kırmızı reçete şebekesi çökertildi
Muğla’nın Milas ilçesinde KOM Grup Amirliği’nin 5 ayrı ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonla, uyuşturucu madde ihtiva eden ve kırmızı reçeteye...

Muğla’nın Milas ilçesinde KOM Grup Amirliği’nin 5 ayrı ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonla, uyuşturucu madde ihtiva eden ve kırmızı reçeteye tabi olan ilaçları usulsüz şekilde reçete düzenleyip piyasaya süren, aralarında doktorların ve sağlık çalışanlarının olduğu 9 şüpheli gerekli işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber Merkezi

Muğla Milas’ta KOM Grup Amirliği, Bodrum ilçesinde bulunan özel hastanede çalışan 3 doktorun da şebeke üyelerine ilgili ilaçlarla alakalı çok sayıda reçete düzenleyerek, yine şüphelilerle birlikte çalışan bir eczaneye yönlendirdiklerini tespit ederek bir dizi yakalama gerçekleştirdi.

Yapılan yakalamalarla 4620 adet sentetik hap ele geçirilirken; şüphelilere yönelik Muğla merkezli İzmir, Aydın, Yalova ve Denizli olmak üzere toplam 5 ilde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Operasyonda; doktor olduğu öğrenilen M.B. İzmir’de, doktor olan H.B. Aydın’da, D.B., E.E., B.A., T.D., T.D. İzmir’de,  eczane çalışanı T.C. Denizli’de ve sağlık çalışanı olan N.V.Ö. Bodrum’da yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada; 507 adet sentetik hap, 3. kişilere ait çok sayıda kimlik fotokopileri ve reçeteler ele geçirildi.

Nitelikli dolandırıcılık, uyuşturucu madde ticareti suçlamasıyla gözaltına alınan 9 şüpheli, ifade işlemleri ve sağlık kontrolünün ardından Milas Adliyesi’ne sevk edildi.

Bu haber toplam 497 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.