Kış Lastiği Zorunluluğu İçin Geri Sayım Başladı

Kış Lastiği Zorunluluğu İçin Geri Sayım Başladı
SİNEM KARAKAYA- Ticari yük ve yolcu taşıyan araçlar,  dikkat! Kış lastiği zorunluluğu geliyor. Kış lastiği uygulaması her yıl zorunlu olarak belirli...

SİNEM KARAKAYA- Ticari yük ve yolcu taşıyan araçlar,  dikkat! Kış lastiği zorunluluğu geliyor. Kış lastiği uygulaması her yıl zorunlu olarak belirli tarihler arasında takılıyor. Araçların kış şartlarında daha iyi yol tutuşu sağlaması için zorunlu hale getirilen uygulama kapsamında kış lastiği takmayanlara trafik cezası kesilecek.

Muğla Trafik Şube Müdürlüğü kış tedbirleri kapsamında ticari yük ve yolcu taşıyan araçlara kış lastiği takma zorunluluğu olduğunu bildirdi. Kar yağışının sıklıkla görüldüğü Muğla/Denizli, Muğla (Seydikemer)/Antalya (Korkuteli) devlet karayolu, Kavaklıdere ilçesinin kar yağışı alan yolları ile Menteşe ilçesi Yılanlı Mevkii istikametinden Denizli il sınırlarına kadar olan ve kar yağışı alan yollar üzerinde 1 Aralık tarihinden itibaren ticari yük ve yolcu taşıyan araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.

Karayolları Trafik Kanunu gereği 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında geçerli olan kış lastiği kullanma zorunluluğuna uyulacak. Okul servis araçları gibi özellikli taşıma araçları daha dikkatli kontrol edilerek Okul Servis Araçları Yönetmeliği hükümlerine uygunluğu yönünden de denetlenecek. Trafik yoğunluğu artan yol kesimlerinde gerek görülmesi halinde trafik akışı normale dönünceye kadar ağır tonajlı taşıtlar (çekici, kamyon, tanker gibi) uygun yerlerde bekletilecek.

Türkiye genelinde kış lastiği kullanma zorunluluğu illerin hava ve iklim şartlarına göre yılın belirli dönemi için zorunlu tutuluyor. 1 Aralık’ta başlayacak olan uygulama 1 Nisan 2020'ye kadar devam edecek. Aksi halde kış lastiği uygulamasına uymayanlara 725 TL ceza kesilecek.

Öte yandan sektör temsilcileri, sürücüleri kış lastiğini son güne bırakmama konusunda uyarıyor.

Bu haber toplam 1469 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.