Kitap sergisinde denizciler buluştu

Kitap sergisinde denizciler buluştu
Bodrum Deniz Müzesi’nin kurumsal bünyesinde kurulan yayınevinin ilk kitabı okurla buluştu. Osmanlı Tersanesi’nde gerçekleşen, Saner Gülsöken’in yazdığı...

Bodrum Deniz Müzesi’nin kurumsal bünyesinde kurulan yayınevinin ilk kitabı okurla buluştu. Osmanlı Tersanesi’nde gerçekleşen, Saner Gülsöken’in yazdığı ve fotoğrafladığı Bodrum’un Gayıkları kitabının tanıtım toplantısı ve sergisi birçok okuru ve konusunda tanınmış denizci ve kişiyi bir araya getirdi.

Haber Merkezi

Bodrum’da tekne yapımının gelişimi, yöreye özgü ahşap tekneleri, geleneksel üretim teknikleri, süngercilik, balıkçılık gibi birçok kültürel mirası barındıran Bodrum’un Gayıkları kitabı, lansman toplantısı ve açılan fotoğraf sergisi ile Bodrum halkına tanıtıldı.

Kitap tanıtımının yanında fotoğraf sergisinin de açıldığı buluşmaya Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, kitap sahibi Saner Gülsöken, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi Müdürü Hüseyin Toprak, Aksona Mehmet; Mehmet Yavaş ve Şöhret Neco gibi yerel denizciler, ahşap tekne yapım ustaları, deniz tutkunları ve sanatseverler katıldı.

Yapılan müze faaliyetleri arasında en çok üstünde durduğu konunun yayıncılık konusu olduğunu dile getiren Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu,Bugün heyecanımı gizleyemeyeceğim, çünkü yaklaşık iki senedir, Bugünün üç önemli özelliği var. Birincisi, Türkiye’nin ilk ve tek özel denizcilik müzesi olan Bodrum Deniz Müzesi’nin kuruluşunun 9. yıl dönümü olması, ikincisi Bodrum Deniz Müzesi yayınlarının yayın dünyasına kazandırılmış olması ve yayınevimizden çıkan, Saner Gülsöken’in Bodrum’un Gayıkları kitabının lansmanı ve fotoğraf sergisinin ziyarete açılmasıdır. Neden böyle yoğun çalışma gerektiren bir yayıncılık faaliyetine girdiğimizi sorarsanız, denizci bir kent olan Bodrum’un denizcilik kültürü ve tarihi ile ilgili bu anlamda bir eksiklik gördüğümüz içindir diyebilirim. Tabii ki, kurmanın değil sürdürülebilir kılmanın öneminin bilincinde olarak bu faaliyete başladığımızı da buradan bildirmek isterim” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf çekerken yaşadığı rahatlığın konuşma yaparken mümkün olmadığını esprili bir dille söyleyen Bodrum’un Gayıkları kitabının yazarı ve fotoğraf sanatçısı Saner Saner Gülsöken ise yaptığı kısa konuşmada, Bodrum tarihinin çok değerli olduğunu ve eli kalem tutan gözü görenlerin bu değerlere sahip çıkması gerektiğini belirtti. Bodrum’a gelen insanlara Bodrum’un sadece turistik bir yer olmadığını göstermek için bu tür projelerin devam etmesini ve desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bodrum’un Gayıkları’na seçkin kitapevleri, e-ticaret siteleri ve müze mağazasından ulaşmak mümkün olacağı gibi fotoğraf sergisi de 25 Ekim’e kadar gezilebilecek.

Bu haber toplam 703 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.